Fucsovics ismét az első negyvenben

Fucsovics ismét az első negyvenben
© Illusztráció
Nyíregyháza – Fucsovics Marci kilenc helyet lépett előre a ranglistán, Rotterdamban lép pályára.


Nincs megállás, beindult a verkli. Fucsovics Márton vasárnap még Szófiában játszott döntőt az ATP 250-es tenisztornán. Sajnos ellenfele, az orosz Daniil Medvegyev nyert, ám a második hely is szép teljesítmény.

Szlovák ellenfél

Hétfőn már Rotterdamban edzett a nyíregyházi teniszező, aki kilenc helyet lépett előre az ATP-világranglistán és a hetet már harmincnyolcadikként kezdte. A top százban a legtöbb helyet javítók közül a 20 helyet javító Tomás Berdych (jelenleg 59.) és a 14 pozíciót előrelépő Pablo Cuevas (78.) után a harmadik legnagyobb lépést tette előre.

Visszakanyarodva Rotterdamba, itt már szombaton a selejtezőkkel elkezdődött az ATP 500 -as keménypályás torna és nagy nevekben nincs hiány. A verseny első kiemeltje a japán Kei Nishikori, aki a hetedik a világranglistán.

Marci a tervek szerint szerdán lép pályára, mégpedig a szlovák Martin Klizan (39.) ellen. Tavaly februárban Davis-kupa mérkőzésen találkoztak már egymással, akkor Marci nyert 3:1-re.

Amennyiben Marci tovább lép (remélhetőleg így is lesz, akkor a koreai Hyeon Chung (52.) és a grúz Nikoloz Basilashvili (20.) találkozó győztesével játszik.

KM