FSANP: Hivatali visszaélés miatt in rem eljárás indult az igazságügyi miniszter ellen

Tudorel Toader
Tudorel Toader
In rem, azaz a bűncselekmény elkövetésére irányuló gyanú megalapozottságát vizsgáló eljárás indult Tudorel Toader igazságügyi miniszter ellen hivatali visszaélés és a szakszervezeti képviselethez való jog korlátozása miatt, tájékoztat a büntetés-végrehajtási intézetekben dolgozók szakszervezeteinek szövetsége (FSANP).

“A Tudorel Toader nevére kiállított dosszié már a legfőbb ügyészségen van, in rem eljárás indult az ügyben. A hét folyamán kihallgatták a sértett fél, a FSANP képviselőit, Tudorel Toader elkövetőt a következő időszakban hallgatják ki a hivatali visszaélés és a szakszervezeti képviselethez való jog korlátozása miatt” – írja a közlemény.

A FSANP ugyanakkor bejelentette, hogy támogatja a pártfogó felügyeleti tanácsadók által kirobbantott tiltakozásokat ugyanis nincs “konkrét és felvállalt megoldásuk ” a személyzethiány, a rossz munkakörülmények és a bérezési diszkrimináció javítására.

A FSANP május 31-én jelentette be, hogy bűnvádi feljelentést nyújtott be Tudorel Toader igazságügyi miniszter ellen, amiért nem engedte meg a szakszervezeti képviselőknek, hogy részt vegyenek a vele folytatott tárgyalásokon.

www.agerpres.ro