Frontális ütközés

Frontális ütközés
Szatmár megye – Ittas taxisofőr okozott súlyos közlekedési balesetet december elsején 8.58 órakor Szatmárnémeti és Amac között.

A 41 éves P. Iulian Opel Astra típusú gépjárművét vezette a megyeközpont irányából Amac felé, amikor egy kanyarban áttért a menetiránnyal szembeni sávba és frontálisan ütközött a szabályosan közlekedő Dacia 1310 típusú járművel, melyet a 22 éves F. Roby vezetett. A baleset következtében a Dacia oldalra borult és a gépjárművezető kiszabadítására a tűzoltók beavatkozására volt szükség.

A Daciában utazó személyek közül a 22 éves V. Romeo és a 23 éves L. Tamás szorult orvosi segítségre. A helyszínen elvégzett alkoholszondás vizsgálat a taxisofőr leheletében 0,74 mg/l alkoholkoncentrációt mutatott ki. Az egyik szemtanú azt állította, hogy ő Szatmárnémetiben a Ion Vidu utcában látta az ittas taxist, és a 112-es egységes segélyhívón kérte a rendőröket, hogy állítsák meg a közveszélyt jelentő személyt, de nem vették komolyan bejelentését, így P. Iulian tovább vezethetett, és ezt követően okozott balesetet. Az ügyben a nyomozás folytatódik.