FRISSÍTVE/Tăriceanu: az ALDE megvonja politikai támogatását Sorin Grindeanu kormányfőtől

FRISSÍTVE/Tăriceanu: az ALDE megvonja politikai támogatását Sorin Grindeanu kormányfőtől
A Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) megvonja politikai támogatását Sorin Grindeanu kormányfőtől – jelentette be szerdán a formáció elnöke, Călin Popescu-Tăriceanu. Az ALDE miniszterei felkészültek, hogy benyújtják lemondásukat – tette hozzá a pártelnök.

Tăriceanu elmondta, az ALDE központi politikai tanácsának szerdai ülésén ismertette a kormányprogramban foglalt és eddig megvalósított intézkedések mérlegét.

“Számokban kifejezve az összesen 390 intézkedésből 260-at nem ültettek gyakorlatba” – mondta.

Arra a kérdésre, hogy a PSD és az ALDE küld-e egy levelet Klaus Iohannis államfőnek, értesítve arról, hogy megvonják politikai támogatásukat a Grindeanu-kabinettől, Tăriceanu így válaszolt: “Lehet, hogy ezt tesszük majd, de nem szeretnék most jóslatokba bocsátkozni. (…) Nem arról kell nekünk most beszélnünk, hogy mit tesz majd Iohannis elnök, nem is szeretnék tanácsokat adni neki, azt azonban megjegyezném, hogy a 2016. decemberi választások eredményei alapján kialakult egy parlamenti többség, amely azóta sem változott. Ugyanez a parlamenti többség fog most miniszterelnököt jelölni” – fogalmazott.

www.agerpres.ro

Címkék: , ,