FRISSÍTVE/INSP: 33-ra emelkedett a kanyaró okozta elhalálozások száma

FRISSÍTVE/INSP: 33-ra emelkedett a kanyaró okozta elhalálozások száma
33-ra nőtt a kanyaró okozta elhalálozások száma – közölte pénteken az Országos Közegészségügyi Intézet (INSP).

A 33. áldozat egy iraki állampolgárságú, 10 hónapos kislány, aki júliusban érkezett az országba. Egy hónappal később kanyaróval diagnosztizálták, ugyanakkor azonban alultápláltságot is megállapítottak nála, és a pszichomotoros fejlődésben is visszamaradott volt.

Július végén egy 29 éves személy halt bele a kanyaró okozta szövődményekbe.

A kanyaróvírus eddig Temes megyében kilenc halálos áldozatot követelt, Dolj megyében hét, Arad megyében hat, Krassó-Szörény megyében három, Bihar, Kolozs, Călăraşi, Szatmár, Vaslui, Galaţi, Maros megyében és Bukarestben pedig egy-egy személy halálát okota.

Az INSP által közölt legfrissebb adatok szerint 134 személyt diagnosztizáltak kanyaróval ezen a héten, így a múlt pénteken országos szinten jegyzett 8.803-ról 8.937-re nőtt a megbetegedések száma.

A legtöbben Temes megyében kapták el a vírust, itt 1.226 kanyarós betegről tudnak, Krassó-Szörény megyében 1.111, Arad megyében pedig 1.104 esetet jegyeztek.

Múlt péntek óta Călăraşi megyében 49, Brassó megyében 43, Vaslui megyében 12, Teleorman magyében és Bukarestben hét-hét, Kovászna, Dâmboviţa és Neamţ megyében három-három, Dolj megyében két, Szilágy, Hunyad, Szeben, Giurgiu és Botoşani megyében pedig egy-egy személy esetében erősítették meg a kanyaróvírussal való fertőzöttség gyanúját.

www.agerpres.ro

Címkék: , ,