FRISSÍTVE Bűnvádi eljárást indított a legfőbb ügyészség Cătălin Rădulescu kijelentései miatt

FRISSÍTVE Bűnvádi eljárást indított a legfőbb ügyészség Cătălin Rădulescu kijelentései miatt
A közrend és nyugalom megzavarása miatt hivatalból bűnvádi eljárást indított a legfőbb ügyészség Cătălin Rădulescu szociáldemokrata képviselő nyilatkozataival kapcsolatban.

A hírt megerősítette az Agerpres hírügynökségnek a legfőbb ügyészség sajtóirodája.

Cătălin Rădulescu kedden azt nyilatkozta: százötven halálos fenyegetést kapott, miután megjelent a vele készült interjú egy központi napilapban.

“Az Adevărulban megjelent interjú után 150 halálos fenyegetést kaptam. (…)Ezért ma reggel felhívtam az ügyvédeimet, és bűnvádi feljelentést tettem, mert a 150 személynek ismerem a nevét, és a Büntető törvénykönyv szerint 3-tól 5 évig terjedő börtönbüntetés róható ki halálos fenyegetés miatt’ – mondta a parlamentben a szociáldemokrata képviselő.

Cătălin Rădulescu azt is kijelentette: fegyvergyűjtő, és – habár életében nem sütött el még fegyvert – ha újra “kommunizmus, sztálinizmus, hitlerizmus vagy valami hasonló” ütné fel a fejét az országban, ő “fegyverrel megy ki az utcára”.

“A forradalom alatt is így mentem ki az utcára, a kommunista rezsim ellen, akkor is azokért az eszmékért harcoltam, mint most: az emberi szabadságért és jogokért” – mondta a szociáldemokrata képviselő.

Nyilatkozata után a rendőrség hivatalból vizsgálatot indított. Az Argeş megyei rendőrfelügyelőség közleményben tudatta, hogy ellenőrzésekbe kezdett, miután “egy közszereplő azt nyilatkozta a nyilvánosság előtt, hogy tűzfegyvert használt.”

www.agerpres.ro