FRISSÍTÉS / Kihirdette Klaus Iohannis államelnök a 13-as rendeletet elutasító és a 14-es rendeletet elfogadó törvényeket

FRISSÍTÉS / Kihirdette Klaus Iohannis államelnök a 13-as rendeletet elutasító és a 14-es rendeletet elfogadó törvényeket
Klaus Iohannis államelnök kihirdette pénteken a 13-as rendeletet elutasító és a 14-es rendeletet elfogadó törvényeket.

Az Államelnöki Hivatal tájékoztatása szerint Románia elnöke pénteken aláírta a Büntető törvénykönyv és a Büntetőjogi perrendtartási törvénykönyv módosítása érdekében elfogadott 2017/13-as sürgősségi kormányrendelet elutasításáról, illetve a 2017/14-es sürgősségi kormányrendelet elfogadásáról szóló törvényt kihirdető rendeletet.

Klaus Iohannis államfő csütörtökön bejelentette, hogy pénteken hirdeti ki a 13-as sürgősségi kormányrendeletet elutasító és a 14-es sürgősségi kormányrendeletet jóváhagyó törvényt.

“Ezeket pénteken kihirdetem és ezt követően, miniszterelnök úr, ezzel minden körülmény adott ahhoz, hogy visszatérjünk a normális kerékvágásba” – mondta az államfő a Cotroceni palotában.

A parlament a héten fogadta el a 13-as sürgősségi kormányrendeletet elutasító és a 14-es sürgősségi kormányrendeletet jóváhagyó törvénytervezeteket.

www.agerpres.ro