FRISSÍTÉS: Ideiglenesen felfüggesztették a tiltakozó akciókat az egészségügyben

FRISSÍTÉS: Ideiglenesen felfüggesztették a tiltakozó akciókat az egészségügyben
Ideiglenesen felfüggeszti tiltakozó akcióit a Sanitas Szakszervezeti Szövetség – jelentette be a parlamentben Marius Sepi, a szövetség elnökhelyettese.

A szakszervezeti bizalmi szerint az intézkedést elsősorban a páciensekkel való szolidaritásból hozták, de szerepe van a döntésben a kedd reggeli földrengés-szimuláció miatt érvénybe léptetett piros riasztásnak is.

‘Tegnap és ma a képviselőház két szakbizottsága megszavazta a Sanitas szakszervezet minden módosító indítványát, amelyek megoldják az általunk kifogásolt problémákat. Figyelembe véve, hogy – véletlenül vagy nem – kedden földrengés-szimulációra vonatkozó piros riasztást adtak ki, és az akcióban részt kell vállalniuk a kórházaknak is, továbbá mivel szolidárisak vagyunk a páciensekkel, akiknek sajnos nehézségeket okozott a kétnapos általános sztrájk, illetve mivel minden parlamenti képviselő ígéretet tett arra, hogy a jövő hétfői plenáris ülésen megszavazzák a szakszervezetek által benyújtott módosító javaslatokat, a sztrájkbizottsággal folytatott megbeszélések után bejelenthetem, hogy a parlament döntéséig felfüggesztjük az általános sztrájkot’ – nyilatkozta Sepi.

A Sanitas elnökhelyettese hozzátette: ha a parlament mégsem szavazza meg jövő héten a módosításokat, újrakezik a sztrájkot.

A képviselőház állandó bizottságának döntése értelmében a plénum jövő hétfőn 16 órakor kezdődő ülésén tárgyalja a 20-as kormányrendeletet jóváhagyó törvénytervezetet, és ugyanaznap szavaz is róla – közölte Marcel Ciolacu alsóházi titkár.

AGERPRES/(RO – szerző: Cătălina MATEI, szerkesztő:Florin MARIN; HU – szerkesztő: ERDÉLY András)

www.agerpres.ro