Ország-világ

2020.12.26. 16:20

December 31-én újabb vakcinaszállítmány érkezik

Abban a prioritási sorrendben, amit meghatározott a kormányzat, harmincötezer ember oltására kerül sor.

A Pfizer-BioNTech vakcinái a Debreceni Egyetem Klinikai Gyógyszertárában 2020. december 26-án.

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

A jelenlegi tervek szerint a következő oltóanyag-mennyiség december 31-én érkezik – közölte a közösségi médiában a kormányzat. Hozzátették: 35 ezer ember oltására kerül sor abban a prioritási sorrendben, amit meghatároztak.

Megírtuk, az első oltóanyag-szállítmány szombaton reggel hat órakor lépte át a hegyeshalmi határt. Onnan rendőrségi felvezetéssel vitték tovább. A Pfizer–BioNTech-vakcinából elsőként a Dél-pesti Centrumkórházba, majd az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe, a Semmelweis Egyetem Klinikájára, a nyíregyházi Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházba és a Debreceni Egyetem Kenézy Gyula Egyetemi Kórházába szállítanak.

Nem sokkal az oltóanyag-szállítmány beérkezését követően az oltási tervben foglaltak szerint egy frontvonalban szolgáló orvos kapta meg elsőként a koronavírus ellen védettséget adó szert – írta nap közben közösségi oldalán Kásler Miklós. Az emberi erőforrások minisztere közölte: a tömeges oltás lehetőségére ugyan még várni kell, de a mai napon fontos lépés történt a járvány megfékezésében. A tárcavezető kiemelte: hazánkban a garantáltan hatásos és biztonságos oltóanyag mindenkinek önkéntesen és ingyenesen lesz elérhető.

Borítókép: a Pfizer-BioNTech vakcinái a Debreceni Egyetem Klinikai Gyógyszertárában 2020. december 26-án

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában