Francia vendégek érkeztek Halmiba

Francia vendégek érkeztek Halmiba

Szatmár megye – A már tizenöt éve működő Halmi–Saint–Marcel Les Valences Baráti Társaság újabb adományokkal érkezett Halmiba. Ez alkalommal egy mentő– és egy tűzöltó kocsit hoztak.

Vasárnap délután 15 személyből álló küldöttség érkezik Halmiba. Tizenöt éve alakult meg a Halmi–Saint–Marcel Les Valences Baráti Társaság. A tizenöt fős csopotban részt vesz hat tűzoltó, egy tűzoltó–asszisztens és a baráti társaság nyolc tagja. A küldöttség április 14 és 19 között tartózkodik Halmiban, ez idő alatt ismerkednek Szatmár megyével. Tegnap jelen volt Dominique Quet, Saint Marcel Les Valence kisváros nem rég megválasztott polgármestere, Jacques Serret a baráti társaság elnöke, Fhilipe Rave tűzoltóparancsnok, a francia tűzoltócsapat irányítója.

Ismerkedés

A halmiak tegnap megismerkedhettek a tűzoltóság módszereivel is — tájékoztatott Gheorghe Stramb ezredes. Ahhoz, hogy Szatmár Megyei Szamos Tűzoltóság olyan eredményeket érjen el, amelyekre felfigyeltek a franciák is, tenni kellet valamit. Fel kellet hívni a figyelmet arra, hogy halmiban vannak hiányosságok, amelyeket pótolni kell. Erre a pótlásra vállalkozott a tizenöt éve megalakult baráti társaság. Ma már nem lehet eltitkolni, hogy olyan helyeken — mint a halmi vasútállomás —, bármikor történhetnek katasztrófák. Ezek megelőzésére szükséges egy helyi hivatásos tűzoltóparancsnokság megalakulása.