Fotókurzus indul a Tavirózsánál

A Tavirózsa Fotóklub idei első tanfolyama március 1-jén indul. Fotó: Crișan Mircea-Gavril
A Tavirózsa Fotóklub idei első tanfolyama március 1-jén indul. Fotó: Crișan Mircea-Gavril
A nagyváradi Tavirózsa Fotóklub újabb fotókurzust indít, az elsőt 1976-ban szervezték meg. Az évek során sokan azok közül, akik elvégezték a kurzust, olyan területen helyezkedtek el, ahol ezen ismereteiket felhasználhatták, sajtósokká, profi fényképészekké váltak.

Az év első kurzusa, 2018. A széria elnevezéssel, 2018. március 1-jén indul, 4 héten keresztül tart. A kurzust Tóth István AFIAP, a nagyváradi Tavirózsa Fotóklub elnöke szervezi és vezeti, aki több mint 42 éves tapasztalattal rendelkezik a szakmában. Heti három találkozót tartanak, kedden, szerdán és csütörtökön 16–18.45 között, az órák a fotóklub nagyváradi várban található székhelyén, valamint a Tóth István Technikai és Fotóművészeti Gyűjtemény kiállítótermeiben lesznek megszervezve. Az elméleti órán a résztvevők a fotózás történetéről, egy fotókompozíció elemeiről, a klasszikus és digitális fényképezőgépekről fognak tanulni. A tanfolyam résztvevőinek lehetőségük lesz stúdióban portrékat is készíteni, valamint fotólaboratóriumban a képnagyítást is megtanulhatják. Az órák során az esztétikai érzéküket és kreativitásukat is fejleszthetik. További információkért, a beiratkozási szándék jelzéséért hívják a 0741–212–111-es telefonszámot, vagy írjanak e-mailt a cfno.ro@gmail.com vagy az eurofotoart@gmail.com címre.

Fenntartott helyek

Az egyesület továbbra is fenntart 3 ingyenes helyet hátrányos helyzetű személyek számára, ehhez egy kérvényt és egy igazolást kell benyújtani. A diákok, hallgatók, nyugdíjasok kedvezményben részesülnek.

A tanfolyam egy kiállítással ér véget, melynek megnyitója 2018. március 30-án, 18 órai kezdettel lesz a nagyváradi várban található Vilidár István Galériában. A tárlaton bemutatják a kurzus legjobb képeit, a résztvevők pedig átveszik a tanfolyam sikeres elvégzését igazoló diplomát. A végzettek csatlakozhatnak a Tavirózsa Fotóklubhoz és/vagy az Euro Foto Art Egyesülethez, hogy a területen tovább folytassák munkájukat.