Fotókiállítás nyílt a stúdióban

Fotókiállítás nyílt a stúdióban
Nagyvárad – Csütörtök délután a váradi Tavirózsa Fotóklub Sas palotabeli stúdiótermében csoportos kiállítás nyílt a fényképészklub által indított haladó fotótechnikai és -művészeti tanfolyam végzőseinek műveiből.

Ez alkalomból azt az 55. fekete-fehér és színes vizsgaképet mutatták be, melyet a Claudiu Szabó A.FIAP fotóművész csoportjába járó 11 személy készített. A tárlatot megnyító Tóth István klubelnök úgy vélte: szükség volt a haladó tanfolyam megszervezésére, hogy a hallgatók kamatoztatni tudják azon tudásukat, melyet a kezdő kurzuson való részvételükkel szereztek. Úgy gondolta: mindez csupán a kezdet, hiszen ha a fotóklub tagjává válnak, számos érvényesülési lehetőség nyílik számukra.

Példaként a hiroshimai útját említette, ahol a helyi fényképészek elismeréssel beszéltek itteni kollegáik tevékenységéről. Claudiu Szabó kifejtette: úgy érzi, a végzősök minden tőlük telhetőt megtette, a kiállított képekért személyes felelősséget vállal. A rendezvényt Thurzó Sándor József brácsaművész játéka foglalta keretbe, aki Johann Sebastian Bach és Carlos de Almeida egy-egy szerzeményét szólaltatta meg. Az alkotások október 22-ig tekinthető meg, kedd és csütörtök délutánonként 14-17 óra között.

Ciucur L. Antonius