Fotókiállítás nyílik a várban

Fotókiállítás nyílik a várban

Az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület partnerségben a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségével premierként kezdeményezte a határon túli MAFOSZ-fotóklubok kiállításának megszervezését.

A szabályzat értelmében a pályázók 20 reprezentatív fotóból álló kollekciókat küldhettek be. A Magyar Fotóművészet Napja apropóján rendezett tárlat 64 fekete-fehér és színes alkotást mutat be, a szerbiai Klein House, a szlovákiai Helios és Gömör, valamint a romániai F10, Prizma, Marx, Homoród és Euro Foto Art klubok pályaműveit.

A vernisszázst a Szent László-év jegyében tartják, augusztus 27-én, vasárnap 11 órától, Horváth Imre MAFOSZ-elnök jelenlétében. Rajta kívül felszólalnak még: Diana Iancu muzeológus a Vár- és Városi Múzeum részéről, dr. Ramona Novicov művészettörténész és Tóth István fotóművész, az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület elnöke. A zenei momentumokról Thurzó Sándor József brácsaművész gondoskodik. A tárlat szeptember 21-ig látogatható majd, hétfő kivételével 9-18 óra között.