Forró hangulatú operettest Nagykárolyban

Nagykároly – Leblanc Győző és Tóth Éva Szatmár megyei turnéja tegnap délután Nagykárolyban kezdődött. A népszerű művészpáros a Színház termében találkozott az operettmuzsika károlyi kedvelőivel.

A zivataros időjárás sem akadályozta meg a nagykárolyi zeneszertetőket, hogy eljöjjenek a Szatmári Friss Újság szervezésében létrejött gálaműsorra amelyen a magyar kultúra „utazó nagykövei” Leblanc Győző és Tóth Éva Szellők szárnyán címmel színes, hangulatos műsort mutattak be.

A Friss Újság ajándéka

A gálaműsor előtt Elek Anikó, a Szatmári Friss Újság főszerkesztője köszöntötte a károlyi közönséget és a művészeket. – Az immár hagyományos módon évről évre megrendezett koncertsorozat, amelyel újságunk magajándékoza olcasóit ezúttal nagykárolyi helyszínnel bővült. Bár rendhagyó kezdeményezésről van szó, szeretnének ebből hagyományt teremteni – hangsúlyozta a főszerkesztő.

Együtt a művészekkel

A népszerű magyarországi páros az elmúlt években több alkalommal szerepelt Amerikában, Kanadában, sőt elvitték a magyar nótákat Ausztráliába és Új–Zélandba is, mindenhová ahol magyarok élnek és ahol igényt tartanak a magyar kultúrára. Erdélyben is jártak, és most most első alkalommal szerepeltek Nagykárolyban.

A műsorban Kálmán Imre Csárdáskirálynő és Marica grófnő, valamint Lehár Ferenc Vígözveg operettjeiből hangzottak el, immár slágerszámba menő részletek, de nagy sikert arattak a magyar nóták, a cigány–blokk, valamint a nosztalgia–összeállítás is.

A károlyi gálaműsor fergeteges sikert aratott, a nézők együtt énekeltek az előadókkal, szünni nem akaró tapssal jutalmazták a művészeket és több alkalommal visszahívták őket a rivaldafénybe. A záróakkordokra is csak azért került sor, mert sürgetett az idő: a Szellők szárnyán este 8 órakor a Szatmárnémeti Északi Színház színpadán csendült fel.

Stahl István