Források: Őrizetbe vették Madagaszkáron Radu Mazărét, Konstanca volt polgármesterét

Források: Őrizetbe vették Madagaszkáron Radu Mazărét, Konstanca volt polgármesterét
Őrizetbe vették szerdán a madagaszkári hatóságok Radu Mazărét, miután az Interpolon keresztül a román hatóságok nemzetközi körözést kezdeményeztek a volt konstancai polgármester ellen – tájékoztatták szerdán az AGERPRES hírügynökséget bírósági források.

A román rendőrség szerdán közölte, hogy a madagaszkári rendőrség tájékoztatása szerint hat napra letartóztatták azt a román állampolgárt, aki ellen hazájában 9 évi szabadságvesztésre vonatkozó bírósági ítélet született, és aki ellen nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben.

Radu Mazărét, Konstanca volt polgármesterét 9 év és tíz hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte a bíróság május 3-án vesztegetés elfogadása és hivatali visszaélés miatt. A döntés nem jogerős, megfellebbezhető.

Radu Mazăre ellen 2015 decemberében emelt vádat az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) vesztegetés elfogadása, hivatali visszaélés és érdekellentét miatt abban az ügyben, amelyben Eduard Martin volt képviselő és Gabriel Strutinsky üzletember is érintett. Mazăre 2017-ben elhagyta Romániát és bejelentette, hogy Madagaszkáron kért politikai menedékjogot.

www.agerpres.ro