Források: a PNL elnökét kedden várja tárgyalásra Iohannis, Dan Barnával és Kelemen Hunorral egy napon

Források: a PNL elnökét kedden várja tárgyalásra Iohannis, Dan Barnával és Kelemen Hunorral egy napon
A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnökét kedden várja a Cotroceni-palotába Klaus Iohannis államfő, hogy az új kormányfő kijelöléséről tárgyaljanak.

Politikai források szerint Iohannis hétfőn a Pro Románia elnökével, Victor Pontával, a Liberálisok és Demokraták Szövetségének (ALDE) elnökével, Călin Popescu-Tăriceanuval, a Népi Mozgalom Pártot (PMP) vezető Eugen Tomackal, valamint a nemzeti kisebbségek parlamenti csoportjának képviselőivel találkozik.

Kedden a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) elnökét, Dan Barnát, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökét, Kelemen Hunort, illetve Ludovic Orban PNL-elnököt fogadja az államfő.

Pénteken Iohannis elnök már tárgyalt a parlamenti pártok képviselőivel. A kormányalakítási tárgyalások első fordulóján a Szociáldemokrata Párt (PSD) nem vett részt.

Az egyeztetéseket követően Klaus Iohannis azt mondta, átmeneti kormányra van szüksége az országnak, és ő politikai kormányt szeretne, amelyik várhatóan a PNL köré épül majd. Az elnök azt mondta, legkésőbb kedden nevezi meg miniszterelnök-jelöltjét.

www.agerpres.roA kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .