Forgalomelterelés pénteken az 1-es országúton déltől!

Forgalomelterelés pénteken az 1-es országúton déltől!
Bihar-Kolozs megye – A Bihar megyei rendőrség munkatársa, Silviu Popa tájékoztatott: pénteken 12-15 óra között lezárják a forgalom elől az 1-es számú országutat Bihar és Kolozs megyék határán, a Király-hágónál, Báródsomoson (Cornitel).

Ennek oka, hogy két daruval próbálják meg leemelni egy ház romjairól azt a nyergesvontatót, ami szeptember 24-én zuhant rá, s melynek 40 éves váradi vezetője akkor a helyszínén életét vesztette. A hatóság azon autósoknak, akik az országúton akarják bevárni a mentőakció végét azt tanácsolja, tartsák be a közlekedési szabályokat, ne bonyolódjanak szabálytalan és veszélyes előzésekbe, s a lehetőség szerint arra kijelölt útaszakaszokon, parkolókban várakozzanak. Akiknek sietős, válasszanak kerülőutakat, úgy a Kolozs megyéből Biharba tartók, mint a Várad irányából Kolozsvár felé tartók.

A legközelebbi kerülőút Szilágy megyén át vezet, a Biharba tartók Magyarzsombor (Zimbor)- Zilah (Zalau) – Szilágysomlyó (Simleul Silvaniei) – Szilágynagyfalu (Nusfalau) -  Berettyószéplak (Suplacu de Barcau) – Érábrány (Abram) – Bihar (Biharia) – Nagyvárad (Oradea) útvonalt ajánlják. Váradról az Élesd (Alesd) – Sólyomkővár (Sinteu) – Szilágynagyfalu (Nusfalau) – Haraklány (Hereclean) – Zilah (Zalau) – Kolozsvár, vagy Zilah után Magyarzsombor (Zimbor) irányába mehetnek tovább Bánffyhunyad (Huedin) felé. Ezeket az útvonalakat főleg a személygépkocsival közlekedőknek ajánlják, a teherforgalomnak s a buszoknak a 191-es megyei úton való kerülőt ajánlják.

Zámbó Sipos Mónika