Forgalmas és veszélyes

Szatmárnémeti — Az utóbbi két évben több közúti baleset is történt a Bradului és Platanului utcák kereszteződésénél. Egyik szatmárnémeti olvasónk saját esetéről számolt be, amikor egy teherautó hajtott be az udvarára.

Balázsi Sándor szatmárnémeti olvasónk telefonon számolt be arról a két évvel ezelőtti esetről, amikor egy teherautó a Bradului és a Platanului utcák kereszteződésénél a kanyart nem tudta bevenni, így kerítését és garázsát tönkretéve behajtott az udvarára. Szerencsére nem sérült meg senki, viszont az akkor elindított kártérítési per azóta is húzódik. Elmondása szerint a hatóságok sem léptek az ügyben, mondván, hogy ez a probléma nem tartozik az ő hatáskörükbe. Azóta több halálos kimenetelű baleset is történt ezen a helyen. Vélhetően a nagy sebesség az oka az ismétlődő baleseteknek. Olvasónk szerint megfelelő jelzőtáblákkal, gyalogátkelővel megoldható lenne, hogy biztonságossá váljon ez az útszakasz.

Kérvényezni kell

A problémával kapcsolatosan Kereskényi Gábor városi tanácsost, a közlekedési bizottság tagját kérdeztük, aki elmondta lapunknak, hogy adott esetben kérvényt kell benyújtani a közlekedési bizottsághoz. A közlekedési bizottság megvitatja a problémát, majd pedig döntenek arról, hogy mi lehetne a probléma megoldása, ami korántsem olyan egyszerű, mivel alaposan át kell gondolni, hogy a lehetséges módosítások hogyan fogják befolyásolni a környék közlekedését.