Fontos infrastrukturális fejlesztések Nagyváradon

Akt.:
Terepszemle a Nagyváradot Szentandrással összekötő új út építkezésénél
Terepszemle a Nagyváradot Szentandrással összekötő új út építkezésénél
Több infrastrukturális beruházásról döntött csütörtöki ülésén a nagyváradi helyi tanács: a részletekről a város vezetői számoltak be a tanácsülés előtti sajtótájékoztatón.

A nagyváradi és a bihari önkormányzat együttműködéséből született meg a Nagyváradot a leendő észak-erdélyi autópályával összekötő út terve, amelyről nemrégiben szavazott is a váradi helyi tanács. Az eredeti projektet csütörtökön módosította a testület, olyanformán, hogy a tervben a közúti csomópontot arrébb költöztetik, továbbá a román–magyar határhoz közelebb építik majd fel a szolgáltató központot annak érdekében, hogy itt a román határrendészet is elvégezhesse saját feladatait (járművek lemérése, egészségügyi ellenőrzés stb.), ráadásul az új helyszínen közös határátkelőhelyként is funkcionálhat majd. A leendő összekötő út 18,9 kilométer hosszú, kétszer hét méter széles lesz, tizenkét híd, felüljáró és csomópont épül majd a 719 millió lejes (áfával együtt) összköltségvetésű beruházás során, a kivitelezési időszak két év. A módosított tervet megszavazta tegnapi ülésén a váradi tanács, így a dokumentációt át lehet nyújtani az Országos Közúti Infrastruktúrát Kezelő Vállalatnak (CNAIR), a beruházásról kormányhatározatot kell hozni, azt követően indíthatják el a közbeszerzési eljárást. Ilie Bolojan a tanácsülés előtti sajtótájékoztatón elmondta, hogy az összekötő út megépítése életbevágó Nagyvárad és Bihar megye számára, mert biztosítja Nagyvárad összeköttetését az európai úthálózathoz és a Szatmárnémeti felé vezető hazai úthálózathoz is. Bolojan hozzátette, hogy az összekötő út szerepel Románia szállításügyi mestertervében a Bors–Berettyószéplak autósztráda szakaszhoz kapcsolódóan, tehát van rá európai finanszírozás a Nagy Infrastrukturális Beruházási Programon keresztül. Kifejtette továbbá, hogy az összekötő úton és az észak-erdélyi autópálya-szakasz Bihar megyei részén párhuzamosan lehet majd dolgozni, így mindkét beruházás egyszerre fejeződhet majd be. Az önkormányzat információi szerint ősszel írják alá a kivitelezési szerződést a Berettyószéplak és a Gyalu közötti, mintegy 80 kilométernyi autópálya-szakasz megépítésére.

Hosszabb összekötőút

A csütörtöki tanácsülésen módosították egy korábban már szintén elfogadott infrastrukturális beruházás tervét: a leendő intermodális szállítási csomópont megvalósításáról van szó, amely két részből tevődik össze. Az egyik magának a terminálnak a megépítése mintegy tízmillió euróból. Ennek a beruházásnak a dokumentációja várhatóan augusztusban készül el, ezt követően lehet a projektet benyújtani finanszírozásra. A másik rész egy összekötő út építése, ami a csomópontot köti össze a már meglévő közúti infrastruktúrával. Az eredeti tervben szereplő összekötő úthoz a módosítás során hozzátoldottak egy nyolcszáz méteres szakaszt, hogy kapcsolódjon a fentebb említett 18,9 kilométeres összekötő úthoz, és meghosszabbították 700 méterrel azt az útszakaszt is, amely magába az intermodális csomópontba fog majd vezetni. Gyakorlatilag másfél kilométernyivel hosszabb lesz az út, melynek kivitelezési költsége 23,5 millióról 30 millió lejre emelkedett. A terv többi paramétere nem változott, vagyis a Borsi út felett áthaladó kétsávos passzázs 266 méter lesz, a kivitelezési idő is 16 hónap marad. A projektet várhatóan a Nagy Infrastrukturális Beruházások Programjából finanszírozzák majd, A városvezetés reményei szerint már a jövő évben elkezdődhet ez a munkálat.

A körgyűrű mentén

A nagyváradi helyi tanács egyhangúlag megszavazta egy új összekötő út építését a nagyváradi körgyűrűvel párhuzamosan, a Liviu Borcea és a Csehi út közötti szakaszon, a körgyűrűnek Bors irányába haladva a jobb oldalán. A mintegy 950 méter hosszú út a Romulus Guga, a Traian Goga, a Ion Irimescu utcákkal teremt majd összeköttetést, ugyanakkor megkönnyíti majd a környéken lakóknak a közlekedést Váradcsehibe és Szőllős lakónegyedbe is. Mint az a tanácsülés előtti sajtótájékoztatón elhangzott, az 5 millió lejes kivitelezési költségből 1,3 millió lejt tesznek ki a kisajátítások. E projekt keretében kisajátítanak néhány olyan házat, amelyeket esőzés idején folyamatosan elöntött a víz. Az összekötő út várhatóan jövőre épül meg, a kivitelezési időszak négy hónap.

Terepszemle

A sajtótájékoztató után, a helyi tanácsülés előtt Ilie Bolojan polgármester a sajtó munkatársaival együtt terepszemlét tartott a Nagyváradot Szentandrással összekötő új út építkezésénél. A 3.499 méter hosszú út a Cazaban és a Raturi utcák között köti majd össze Nagyváradot Szentandrással. A két sávos, hét méter széles úton bicikliút is lesz, az út mentén a közvilágítást is kiépítik. Az új út egy új Pece-hidat is magában foglal majd, ami 28,6 méter hosszú lesz, és érdekessége, hogy nem merőlegesen, hanem 75 fokos szögben szeli majd át a Pecét. A beruházás összköltsége 6,8 millió lej, a kivitelező a Drumuri Bihor cég, mely május közepén kezdte el a munkát és tíz hónap áll rendelkezésére az útépítés befejezésére. Ez az út egy körforgalommal fog kapcsolódni a Nagyváradot az észak-erdélyi autópályával összekötő úthoz.

Pap István