Folytatódik Nagyváradon a Törzsasztal

Folytatódik Nagyváradon a Törzsasztal
Nagyvárad – Második évadát kezdi a Várad folyóirat és a Bihar Megyei Könyvtár közös sorozata, a Törzsasztal. A legújabb vendég Parti Nagy Lajos, akivel szeptember 28-án 18.30-tól a Bábszínházban találkozhatnak.

Folytatódik Nagyváradon a tavaly megkezdett és nagy népszerűségnek örvendő Törzsasztal, amelyet a Várad folyóirat és a Bihar Megyei Könyvtár közösen szervez. Újdonság, hogy a Törzsasztal bekerült a Szépírók Társasága A könyv utóélete című programjába is. Az őszi idényt szeptember 28-án, pénteken 18.30-tól az Arcadia Ifjúsági és Gyermekszínházban nyitják. A rendezvény vendége Parti Nagy Lajos költő, író, drámaíró. A két házigazda ezúttal is Kőrössi P. József és Szűcs László lesz.

A vendégről

Parti Nagy Lajos magyar költő, drámaíró, író, szerkesztő, kritikus szekszárdon született 1953-ban. Gyermekkorát Tolnán, Kaposvárott és Székesfehérvárott töltötte, ahol 1972-ben tett érettségi vizsgát, majd a pécsi Tanárképző Főiskola hallgatójaként szerzett magyar-történelem szakos diplomát 1977-ben. Ezt követően két évig (1977–1979) a Baranya megyei könyvtár munkatársaként dolgozott, 1979 és 1986 között a pécsi Jelenkor című folyóirat egyik szerkesztője volt. A 80-as években mint a JAK-füzetek (hivatalos nevén: József Attila Kör Irodalmi Egyesület) szerkesztőbizottsági tagja tevékenykedett. 1986-tól Budapesten él, azóta szabadfoglalkozású. 1987-ben Móricz-ösztöndíjban részesült. 1987–1988-ban a Magyar Írószövetség egyik titkára, 1991–1993-ban a Magyar Napló versrovatának szerkesztője volt. A Digitális Irodalmi Akadémia alapító tagja. A találkozón az irodalombarátok kedvezményes áron megvásárolhatják az író több kötetét (Fagyott kutya lába, Sárbogárdi Jolán, Hősöm tere, Grafitnesz, Hullámzó Balaton), valamint a Várad legújabb számát. A Törzsasztal októberi vendége Bodor ádám lesz.

 

Péter I. Zoltán