Folytatódik Nagyvárad utcáinak a felújítása és korszerűsítése

Folytatódik Nagyvárad utcáinak a felújítása és korszerűsítése
Nagyvárad – Kedd délben sajtótájékoztatót tartottak a városháza dísztermében. Dr. Gheorghe Carp nagyvárad alpolgármestere a városi útfelújításokkal és korszerűsítésekkel kapcsolatos fejleményekről.

Dr. Gheorghe CarpNagyvárad alpolgármester elmondása szerint a városban körülbelül 700 utca létezik, melyekből csupán 400 van leaszfaltozva. Az elmúlt hónapokban a helyi önkormányzat 131 utcák vett górcső alá, melyek közül több mint hetvenet “átadott” a Városi Utak Rt-nek karbantartás és felújítás  céljából. Ennek megfelelően ezekben a hetekben 53 utcában kátyúzási munkálatok zajlanak, 20 utcában pedig zúzott kővel szórnak fel vagy egyengetnek. A Regionális Operatív Program keretében hat utcát újítanak fel (Bumbacului, Cazaban, I. Maniu, Morii és Splaiul Crişanei, illetve a Dacia sugárút I. Maniu-M. Basarab-Apostol Andrei és Dacia utcák közötti szakasza) és tizenhárom utcát korszerűsítenek (Depoului, Horea, Almaşului, Ardealului, Gala Galaction, Margaretei, Măslinului, Miron Costin, Sabinului, Traian Vuia, Ursului, Vaporului és Viorelelor).

Idei beruházások

Az ideire évre tervezett önkormányzati beruházások részeként folytatódnak  a modernizálási munkálatok a Kolozsvári, az Izvorului, a Branului, az Aurel Vlaicu, a Zambilelor, a Dornei, az Oneştilor, a T. Popovici és az Universităţii utcákban, illetve bekötő utat terveznek a körgyűrűhöz a Bumbacului utca felöl. 2009-ben ugyanakkor új munkálatokba is kezdenek: korszerűsítik a Vasile Parvan, a Cornului és a Principatelor Unite (a két híd közti szakasz) utcákat, illetve az Adevărului és a Dózsa György utcák egy részét, valamint felújítják a Múzeum és a Matei Corvin (a városhoz tartozó részét) utcákat, a 76-os országútnak a városhoz tartozó szakaszát, a városháza melletti híd aszfaltburkolatát, és körforgalmat alakítanak ki a Nucetului téren.

Ciucur Losonczi Antonius