Folytatódik a segélyek osztása

Akt.:
Az ASCO nyilvántartása alapján az Operatív Program keretében élelmiszersegélyre jogosult közel 12 ezer váradi közül eddig körülbelül 8000-en jelentkeztek, hogy átvegyék a csomagjaikat.

A 2015/2016-os időszakra vonatkozó, a hátrányos helyzetben levő személyek megsegítését célzó Operatív Program keretében a Nagyváradi Szociális és Közösségi Ügyek Hivatala (ASCO) munkanapokon 8-16 óra között osztja az élelmiszersegélyeket a Cazaban utca 60. szám alatt található raktárhelyiségénél, a várad-őssi strand közelében. Az akció szeptember elejéig folytatódik, és eddig a jogosultak körülbelül 70 százaléka jelentkezett, vagyis a kedvezményezett 12 ezer váradi közül több mint 8000 személy. Valamennyien két, hasonló tartalmú dobozt kapnak (ezek súlya egyenként 8,8 kilogramm), és csak egyetlen kategóriára való tekintettel, melybe be vannak sorolva.

A csomagok tartalmaznak egy kilogramm lisztet, két kilogramm málélisztet, egy zacskó száraztésztát, két liter olajat, egy kilogramm cukrot, egy marhakonzervet, egy májpástétomot, egy kilogramm rizst, egy paradicsompasztát és egy zacskó zöldbabot.

Kedvezményezettek

Élelmiszersegélyre jogosultak: azok a családok és egyedülálló személyek, amelyeknek/akiknek garantált minimáljövedelmük van; azok a családok, amelyek fenntartói allokációban részesülnek; azok a munkanélküliek, akiknek a havi jövedelme nem haladja meg a havi 450 lejt; a havi 450 lejnél kevesebb nyugdíjat kapók; a mozgáskorlátozottak, háborús özvegyek és veteránok; a súlyos és halmozott fogyatékkal élők; azok a gyermekek és felnőttek, akik nem kedvezményezettjei gondozói jellegű szociális szolgáltatásoknak; a jövedelem nélküliek, illetve mindazok akiknek a havi nettó jövedelme kisebb 450 lejnél/fő.

Az ASCO arra hívja fel a figyelmet: akik önerőből nem tudják elvinni a segélyeiket, az elszállításban segítséget igényelhetnek. Érdemes tudni, hogy ha az eredeti listán szereplő személy elhunyt az élelmiszersegélyek kiosztásának napjáig, akkor az örökösök nem juthatnak hozzá a segélyhez.

Ciucur Losonczi Antonius

Címkék: , ,