Folytassa Vegyész RC!

Alaposan rákészült az Élcsapatok Kupája csoportselejtezőjére a barcikai együttes, hiszen amint csütörtökön megérkeztek Parnuba, Demeter György vezetőedző tréninget is vezényelt játékosainak.

A nagyobb meglepetés nem sokkal később érte a szervezőket és a csapatokat, ugyanis az albán Studenti Tirana az utolsó pillanatban lemondta a részvételt, így három együttesre ,,szűkült” a mezőny. Ezzel együtt a program is megváltozott, ugyanis pénteken a borsodi együttes nem a házigazdákkal, hanem a macedón Gio Strumicával csapott össze, és a magabiztos győzelem egyben azt is jelentette, hogy a második meccsüktől függetlenül már tovább folytathatták szereplésüket a nemzetközi kupában: hogy melyikben az szombaton dőlt el amikor jött a Parnu. A VRC akárcsak az első meccsen magabiztosan kezdett, és bár még egyenlítettek az észtek a folytatásban már nem tudták megakadályozni a magyar sikert ami csoportgyőzelmet ért, így a Vegyész a második körbe jutott. Itt csatlakozik a kiemelt portugál Benficához és a román Contantához valamint az ugyancsak továbbjutó szerb Vojvodinához.

 

Megtört ellenfelek

 

 - A macedónok ellen kissé görcsösen kezdtek a fiúk, de miután feloldódtak magabiztos győzelmet arattunk – mondta Demeter György vezetőedző. – Az észtek ellen így ki-ki meccset játszottunk, mely nagy csatát hozott. Sokáig fej-fej mellett haladtunk, és a döntő momentum az volt, amikor a harmadik szettben 18-21-ről fordítottunk. A negyedik felvonásban ellenfelünk már ,,megtört” csapat benyomását keltette, mi pedig felszabadultan játszva nyertünk. Amit még fontosnak tartok megjegyezni, hogy mindkét meccsünkön nagyon korrekt volt a játékvezetés, ami igen fontos ,,eleme” az ilyen típusú tornáknak.

 

Szurkolók

A Vegyész nem maradt szurkolók nélkül Parnuban sem: feltűnt a lelátón az egykor Barcikában játszó – jelenleg Finnországban légióskodó – Jánosi Gábor is, valamint az észt nagykövetségen dolgozó magyarok is tiszteletüket tették mérkőzéseken.

 

A pályán

Péntek

Vegyész RC – Makedonija Gio Strumica        3:0 (19, 21, 22)

Vegyész RC: Toronyai, Szalai, Kárpáti, Tomanóczy, Nebotov, Gelencsér. Csere: Szántai (liberó), Schildkraut, Csala, Pampuch, Cziczó, Kovács. Edző: Demeter György.

Szombat

Vegyész RC – ESS Pack Parnu     3:1 (22, -22, 22, 13)

Vegyész RC: Toronyai, Szalai, Kárpáti, Tomanóczy, Nebotov, Gelencsér. Csere: Szántai (liberó), Schildkraut. Edző: Demeter György.