Folyamatban a szakértői vizsgálat

Folyamatban a szakértői vizsgálat
Temesváron vizsgálják az áprilisban történt balesetnek a körülményeit, amelyben egy, a járdán szabályosan közlekedő kislány életét vesztette.

Még mindig nem történt meg a vádemelés a szatmárnémeti Sighişoara utcai halálos kimenetelű gázolás ügyében — sőt, belátható időn belül nem is valószínű, hogy megtörténik. Ugyanis — miután a járdán szabályosan közlekedő Lepedus Jankát elütő Cosmin Codrea Koszortszabadlábra helyezték, bűnvádi dossziéját pedig a rendőrségre küldték vissza kiegészítés végett — most Temesváron vizsgálják „a baleset körülményeinek dinamikáját”.

A törvény betűje szerint

Rusu Anca ügyész és Pauliuc Aura sajtószóvivő szerint az újabb, akár beláthatatlan ideig elhúzódó szakértői vizsgálat célja nem az ügy elkenése vagy a bűnösnek nyújtott haladék. Még csak nem is annak szülei kérték ezt. A bűnvádi vizsgálatot vezető hatóság rendelte el, tökéletes összhangban az ország hatályos törvényeivel, hiszen a járdán száguldozó fiút is megilleti az ártatlanság vélelme.

Az ügyészség sajtószóvivője szerint az újabb szakértői vizsgálat elvégzése nincs törvényes határidőhöz kötve, a temesvári — egyébként jól felszerelt, korszerű technikával rendelkező — bűnügyi laboratóriumba beérkező egyéb ügyek számától és sorrendjétől függ, mikor fejeződik be.

 

Kapcsolódó cikkek:

  • Akár hét évet is kaphat a gázoló
  • Nyugodj békében Janka!
  • Tekintettel a tragédiára
  • Elhalasztotta a döntéshozatalt a bíróság
  • Szabadlábra helyezték
  •