Fölszállott a páva – Újabb hat induló jutott tovább a pénteki műsorban

Fölszállott a páva – Újabb hat induló jutott tovább a pénteki műsorban
Újabb hat fiatal induló jutott tovább a Fölszállott a páva című népzenei és néptáncos tehetségkutató pénteki műsorából a középdöntőbe – közölte a műsor kommunikációjával megbízott cég hétfőn az MTI-vel.

A Duna Televízió és a Hagyományok Háza által közösen szervezett tehetségkutató harmadik elődöntőjében tizenkét produkciót láthattak a televíziónézők.
Közülük Vincze Hunor és Hoksz Attila táncos szólista, a Borbolya csoport táncegyüttes, a Bukrok Énekegyüttes, ifj. Ürmös Sándor hangszeres szólista és a Cseppforrás Néptáncegyüttes jutott a középdöntőbe – olvasható az összegzésben.
A harmadik elődöntő sztárfellépője a különleges stílusokban mozgó ExperiDance volt. A 15. születésnapját ünneplő táncegyüttes a Fölszállott a páva kedvéért visszatért a gyökerekhez, a néptánchoz. A Kedvenceim című koreográfiát összeállító Román Sándor a gyermekkoráról mesélt az ifjúságnak, de azt is elárulta, hogy táncosai számára mennyire fontos a néptánc szeretete.
A Fölszállott a páva első középdöntőjét december 4-én rendezik meg, így a november 27-i elődöntőben az utolsó hat továbbjutó helyért versengenek a táncos és énekes gyerekek.