Fokozott ellenőrzés során büntették meg a Kauflandot

A meleg időre való tekintettel fokozottan figyeltek a fogyasztóvédelmi hivatalok szakemberei arra, hogy a romlandó termékek (hús, tejtermékek, stb.) a megfelelően kerüljenek a vásárlók elé.

Az országban lévő szuper- és hirpemarketek, valamint más üzletláncok ellenőrzése folyamán 146 600 kg élelmiszert ellenőriztek, amelyből 18 800 nem felelt meg az előírásoknak. A szabálytalanságok miatt 1400 kg terméket véglegesen, míg 11 600 kg-ot ideiglenesen vontak ki a forgalomból.

 

Az ellenőrzött 195 kereskedelmi egységben összesen 104 büntetést szabtak ki 446 500 lej értékben.

 

A hústermékeknél Szatmárnémetiben is találtak kifogásolnivalót az ellenőrök, ahogy a tejtermékeknél is. Ugyanakkor megbüntették a szatmárnémeti Kauflandot, mert úgy árult négyes és hármas kiszerelésben termékeket, azt reklámozva, hogy a négy terméket három, a hármat pedig kettő áráért kaphatják meg, hogy ugyanabból a termékből nem volt egyes kiszerelésű, tehát nem tudták összehasonlítani az árakat. Az ellenőrök számításai alapján pedig nem derült ki, hogy valóban kedvezményes áron kínálnák az adott termékeket.

 0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .