Fogyasztóvédelmi ellenőrzések

Összhangban az országos hatóság által kijelölt programmal, január 18. és március 5. között a Bihar Megyei Fogyasztóvédelmi Hivatal azt ellenőrizte, hogy az érintettek tiszteletben tartják-e a leárazásokra vonatkozó törvényes előírásokat, függetlenül ezek típusától (árleszállítás, kiárusítás, promóciós akciók stb.)


A kontrollok során olyan kihágásokat tapasztaltak, mint például: az árcsökkentésre vonatkozó specifikus információk hiánya, a konfekciótermékek tulajdonságaira vonatkozó tájékoztatás hiánya, a garanciaidőre vonatkozó információk hiánya, a gyártó/ forgalmazó/importőr beazonosítási adatainak hiánya, a pontos ár kifüggesztésének hiánya stb.

Az ellenőrzést 68 kereskedelmi egységnél végezték, és 47-nél tapasztaltak kihágásokat. Negyvenhét jegyzőkönyvet állítottak ki, és 140 ezer lej értékben bírságoltak.

Azok, aki fogyasztóvédelmi hiányosságokat tapasztalnak, a 0259/431.817-es telefonszámon reklamálhatnak, felkereshetik az intézményt, melynek székhelye a Sucevei/Vámház utca 4/A szám alatt található, vagy kitölthetnek egy úrlapot, mely a www.anpc.ro honlapról tölthető le.