Fogyasztóvédelem: új helyettes vezető

Akt.:
Fogyasztóvédelem: új helyettes vezető
Folytatódnak a személycserék az egyes közintézményeknél. Ezúttal a Bihar megyei Fogyasztóvédelmi Hivatalnál iktattak be újat.

 

Szokatlanul rövid ceremónia keretében iktatták be hivatalába csütörtök délelőtt Nagyváradon a fogyasztóvédelem megyei helyettes vezetőjét. Giani Cătălin Bura versenyvizsga révén nyerte el ezt a köztisztségviselői posztot, s az Országos Fogyasztóvédelmi Ügynökség (ANPC) 2013/155-ös számú rendeletében hagyta jóvá Bura kinevezését a Bihar megyei Fogyasztóvédelmi Hivatalhoz (CJPC).

Ki ő?

Lényegében minden külsőséget nélkülöző, informális volt a beiktatása, rövid beszéd után gratuláltak neki az irodájában összegyűlt kollégái, s azzal meg is kezdte tevékenységét.

Bura a Nagyváradi Egyetemen végzett, a környezetvédelmi kar élelmiszerbiztonsági szakán. 2011-ben aztán a kolozsvári állatorvosi egyetemen ilyen tudományból doktori címet szerzett. Jelenleg a Nagyváradi Egyetem oktatója is.

Kinevezése kapcsán a Prefektúra azt hangsúlyozta külön közleményben, hogy „hatékony menedzsment megteremtése a cél a megye összes közintézményénél”. Ez egyszerűbben fogalmazva azt jelenti, hogy további személycserék, vezetőváltások várhatóak az egyes hivataloknál.

Szeghalmi Örs