Fogadóóra Csehinél

Fogadóóra Csehinél
Szatmár megye – Kedden ismét fogadóórát tartott Csehi Áprád megyei tanácselnök. Ezentúl minden kedden tart majd fogadóórát, ugyanis nagyon sokan szeretnék személyesen felkeresni az elnököt különböző problémák kapcsán.

A keddi fogadóórán sokan személyes ügyben, sokan pedig kisebb közösségeket érintő problémák megbeszélése végett keresték fel Csehit. Makara János, lázári lakos például arra panaszkodott, hogy a Lázárin átvezető terelőút azon szakasza, mely a falun vezet át, nincs újraaszfaltozva és nagyon keskeny is. Ezen kívül a megengedettnél sokkal nehezebb teherautók is végighaladnak rajta, ami sok ottlakó számára kellmetlen. Arra kérte Csehit, hogy a jövőben rehabilitálják ezt az útszakaszt is. Csehi megígérte, hogy megpróbálnak megoldást találni a problémára, illetve ami biztos, hogy a járművek súlyára vonatkozó táblákat fognak elhelyezni.
A fogadóóra alkalmával Burcea Ambrus, a Kalapos Gáborcigányok Egyesületének az elnöke is megbeszélést tartott Csehivel. Különböző roma kulturális események megrendezésére kért támogatást, illetve egy közös pályázat elkészítésében való együttműködéshez kérte a Szatmár Megyei Tanács támogatását, — a Szatmárnémeti Szociális Gondozói Hivatallal együttműködve, — szociális lakások látrehozása végett. Csehi Árpád elnök további tárgyalásokat helyezett kilátásba.