Főesperességi Biblia Nap

Nagykároly – Ebben az évben is megrendezésre kerül nagykárolyi főesperességi szinten a Biblia Napja. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy ezeken a rendezvényeken a jelenlévők örvendenek a találkozásnak, lelkiekben feltöltekeznek, s a csoportos beszélgetések által lehetőségük adódik tapasztalatcserére is.

A találkozónak a nagykárolyi Szent László Közösségi Ház ad otthont, november 24–én. Az esemény az „Így (is) szól hozzánk az Úr” mottóval kerül megrendezésre. A program délelőtt 10 órától imával és zsoltárral indul. Ezt előadás követi 10.10 órától „Mindannyiunkat hív az Úr” címmel, 10.30–tól pedig „Mivel ajándékozott meg a Biblia Éve?” címmel a szerzett tapasztalatok megosztására kerül sor. 11.15–től kiscsoportos beszélgetés lesz „Hogyan épült életünkbe a Biblia–olvasás?” témával. 12.15–től Biblia a liturgiában címmel bemutató és közös éneklés szerepel a programban. 12.45–től előadás hangzik el Szent Erzsébetről, 13.15–től a nagykárolyi piarista nővérek és a pártfogásukban lévő gyermekek műsora következik.

13.30–től az egyházmegyei rendezvényekkel kapcsolatos összefoglaló beszámolóra kerül sor, átvezetéssel az Ima Évére. 13.45 órakor ima, „Ne félj, mert megváltottalak” tematikában, majd ének és agapé zárja a programsorozatot. A Biblia Napra a nagykárolyi római katolikus esperességi irodában, a Somes utca 14 szám alatt vagy a 861550–ös telefonszámon lehet jelentkezni, megjelölve a résztvevők számát, legkésőbb november 19–ig. A szervezők szeretettel várnak a találkozóra minden nyitott lelkű érdeklődőt.