Fly&Share Cluj

realitate.net
realitate.net
A civil szervezetek, amióta Kolozsvár elnyerte Európa Ifjúsági Fővárosa címet, mind biztosabban és hatékonyabban tevékenykednek. Ez befolyásolja a gazdasági és politikai élet vezetőinek tevékenységét is.

Ennek köszönhető, hogy az Avram Iancu Nemzetközi Repülőtér vezetősége, élén David Ciceo-val, valamint Mihai Seplecan, a Kolozs Megyei Tanács elnöke, Vákár István alelnök és Gheorghe Şurubaru alpolgármester, összehívták a helyi és országos média színe javát annak érdekében, hogy bemutassanak egy életes projektet, melynek hivatalos megnevezése Fly&Share Cluj. A helyszín megválasztása nem véletlen. Az ország második legnagyobb repülőtere a főváros után, ahol évente több mint egy millió utas fordul meg. Több nagyvárossal van összeköttetése. Nem lebecsülendő számadatok bizonyítják az átgondoltságot. A nyilvánosan bevallott szándék a partnervárosok számának növelése, gyarapítása.
A projekt célja, hogy népszerűsítsék Kolozsvár kulturális és turisztikai látványosságait, nevezetességeit, valamint a régió gazdasági lehetőségeit. A tulajdonképpeni reklámhadjáratot is több hónapra tervezik. Felkarolva mindenik város sajátosságait. Mind nagyobb szerepet szánva az elektronikus médiának. A közösségi oldalakon, a repülőtér és a partnereik web oldalain az online médiában megjelenő projektre vonatkozó információkat közlik azoknak a személyeknek, akik a 30 külföldi vonalon közlekednek.
Az utasok, akik a program ajánlataival élnek, élvezhetik a fotó- videó használatainak előnyeit. Jelen pillanatban 23 légikikötővel, valamint 9 repülési vonallal rendelkeznek, mely 15 országot, érint.
A Reptér vezetőségének becslése szerint ebben az évben 30%-al növekedik az utasforgalom. 2015 decemberében Dubaiban indul repülőjárat. Ez a második interkontinentális légi járat, Tel Aviv után. Fontosnak tartják az intermodális közlekedési központ kialakítását a repülőtérnél, valamint új piacok feltárását. Az intermodális közlekedés a különböző közlekedési módok egymáshoz való illesztését jelenti egy utazási láncon belül. Eredményes használatához szükséges az, hogy megfelelő közlekedési információkat biztosítsanak, az információk valós idejűek legyenek.

Csomafáy Ferenc