Flakonhajó a Körösön

1Hozzászólás
Flakonhajó a Körösön
A váradi Helyi Rendőrség együttműködve a Nagyváradi Állami Egyetem építészeti karával júliusban a Zöldhajó – újrahasznosítunk a természetért elnevezésű projekt keretében a Környezetvédelmi Világnap alkalmából egy kizárólag műanyag palackokból összeállított hajóféleséget bocsátott vízre a Szováta-híd környékén azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelem, illetve a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára.


A több mint 5000 flakont óvodások, iskolások és egyetemisták gyűjtötték össze. A projekt nemzetközi szinten is népszerűsítve volt, az Európa Unió egyik honlapján. A körülbelül 3000 lejbe kerülő bárka 500-600 kilogramm súlyú, és körülbelül 4-6 személyt bír el, de magánembereknek tilos beleülni. Azóta is kint van, de előbb-utóbb a pillepalackok nem kerülhetik el sorsukat, vagyis az újrahasznosításukat.1Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter