Fizetésemelést akarnak a HKV-dolgozók

Fotó: Alexandru Nițescu
Fotó: Alexandru Nițescu
A tervek szerint hétfőn ül tárgyalóasztalhoz a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (HKV) vezetősége és a szakszervezet, hogy egyeztessenek a kollektív munkaszerződésről.

Információink szerint hétfőn folytatódik az egyeztetés a Nagyváradi Helyi Közszállítási Vállalat (HKV) és a szakszervezet között a kollektív munkaszerződésről. Mint ismeretes, tavaly októberben a HKV dolgozói spontán sztrájkot robbantottak ki, mert elégedetlenek voltak a fizetéseikkel, a közszállítási járművek napokig nem jártak Nagyváradon. Virgil Mânz, a HKV-dolgozók érdekeit képviselő szakszervezet vezetője lapunknak azt mondta, hogy ők átlagban 250 lejes fizetésemelést kérnek, ami mintegy 10–12 százalékos emelést jelent, míg a vállalatvezetés négy százalékos emelést ajánlott fel. Romeo Nica, a HKV gazdasági igazgatója lapunknak azt mondta, hogy a fizetésemelés tekintetében lényegében egyetértés van a vezetőség és a dolgozók között, utóbbiak ugyanis Nica állítása szerint megértették az, hogy négy százaléknál többel nem lehet emelni most a fizetéseket. Nica szerint a fő nézeteltérés a szabadnapok miatt van, a vállalat vezetősége ugyanis öt nappal csökkenteni akarja a dolgozóknak egy évben járó szabadnapok számát. A gazdasági igazgató optimista, szerinte egy hónapon belül megegyeznek a szakszervezettel a kollektív munkaszerződésekről.

Nagyvárad-szerte nagy port kavart tavaly októberben a Helyi Közszállítási Vállalat (HKV) dolgozóinak spontán sztrájkja, ami az egész város tömegközlekedését megbénította. A dolgozók fizetésemelést követelnek, míg a vállalat vezetősége akkor csak két százalékos emelést ajánlott. A munkakonfliktus beszüntetését követelte Ilie Bolojan, Nagyvárad polgármestere is, aki bírósággal és masszív elbocsátásokkal fenyegetőzött. Azóta sem a fizetésemelésből, sem az elbocsátásból nem valósult meg semmi, tudtuk meg Virgil Mânztől, a HKV szakszervezeti vezetőjétől, aki lapunknak elmondta, hogy az elmúlt időszakban valóban elment a vállalattól körülbelül huszonöt ember, de ők mindannyian nyugdíjba mentek, nem pedig elbocsátották őket, ugyanakkor a fizetésekről sem sikerült még megegyezni. Mânz kifejtette, hogy a polgármester megpróbált titokban egyezkedni néhány sofőrrel, „meg is fenyegette őket, de mi természetesen reagáltunk. A Társadalmi Párbeszédet szabályozó 62/2011 számú törvény 131. paragrafusa tiltja azt, hogy a helyi önkormányzatok bármilyen módon beavatkozzanak a kollektív munkaszerződésekről szóló tárgyalásokba, ezért én azt mondtam, hogy beperelem a polgármestert, ha továbbra is beavatkozik ebbe az ügybe. Azóta nem hívja az embereket, és nem is jött erre” fogalmazott Mânz.

Stand by-ban

A szakszervezeti vezető a továbbiakban elmondta, hogy a vállalat vezetősége a szakszervezettel folytatott múlt heti tárgyaláson négy százalékos fizetésemelést ajánlott a dolgozóknak, amit ő csúfságnak nevezett. A szakszervezet ugyanis átlagban 250 lejes fizetésemelést kér ez mintegy 10–12 százalékos bérnövekedés lenne átlagban , illetve azt, hogy ezen kívül ne módosítsanak a korábban elfogadott kollektív munkaszerződéseken. Mânz elmondása szerint ugyanis a vállalat vezetősége egy sor megszorítással állt elő a szabadnapokkal, a különböző prémiumokkal és bónuszokkal kapcsolatban. „Az egyszer már megszerzett jogról sokkal nehezebb lemondani, de úgy látszik, hogy a vezetőség nem akarja ezt megérteni” fűzte hozzá Mânz. A szakszervezeti vezető azt mondta, hogy hiába érvel a vezetőség azzal, hogy a plusz juttatásokat beépítették a fizetésbe, mert „hogy a saját példámat említsem, hiába kapok 2400 lej bruttó fizetést, ha közel harmincöt évnyi munka után 1700 lejt viszek haza, és lehetőségem sincs arra, hogy többet keressek. De én még jobban is keresek, mint mások, akik 1500 lejjel mennek haza, tehát nem értem, egyesek honnan veszik azt, hogy a HKV-nál nagyok a fizetések” méltatlankodott Mânz. A szakszervezeti vezető aláhúzta, hogy készek a megegyezésre, de ugyanúgy készen állnak egy újabb munkakonfliktus kirobbantására is, amennyiben nem sikerül a cégvezetéssel megegyezni.

Optimista

A szakszervezeti vezetőnél sokkal optimistább és békülékenyebb hangot ütött meg Romeo Nica, a HKV gazdasági igazgatója, aki kérdéseinkre válaszolva azt állította, hogy a vállalat dolgozói lényegében elfogadták a négy százalékos fizetésemelésre vonatkozó ajánlatot, mert megértették azt, hogy most nem lehet egyszerre nagyobb mértékű fizetésemelést eszközölni, és mindössze a szabadnapok ügyében van még nézeteltérés a vezetőség és a szakszervezet között. Mint Nica kifejtette, az ellentét abból is fakadt, hogy a dolgozók egy része nem értette meg, hogy mit is jelent konkrétan a 2018. január 1-től életbe lépő új adózási forma. A gazdasági igazgató elárulta, hogy a fizetésemelés mellett a cégvezetés felajánlotta, hogy az élelmiszerjegyek ára 13 lejről 15 lejre emelkedjen, illetve kompenzációs csomagot is kínál a szabadnap-csökkentésért cserébe. A vállalat eltökélt szándéka ugyanis az, hogy a szabadnapokat évi harmincról huszonöt napra csökkentse, sőt, a busz- és villamosvezetőknek jelenleg járó harminchárom szabadnapot is huszonöt napra akarja csökkenteni. Nica elmondása szerint ez a legfőbb nézeteltérés a két fél között. Kérdésünkre válaszolva leszögezte, hogy a kollektív munkaszerződésről csak a vállalat egyezkedik a szakszervezettel, a városvezetést nem vonják be ebbe az ügybe. Ha nem sikerül egyezségre jutni, akkor a Területi Munkaügyi Felügyelőség közvetít majd a felek között, tette hozzá Nica, akinek meggyőződése az, hogy egy hónapon belül sikerül megegyezni. A következő egyeztetésre a tervek szerint hétfőn délben kerül sor, tudtuk meg ezt már Virgil Mânz szakszervezeti vezetőtől.

Pap István

Címkék: ,