Fizessenek a kivitelezők!

Fizessenek a kivitelezők!
Nagyvárad- Évértékelő sajtótájékoztatóján Ovidiu Gavra, a váradi Vízművek vezérigazgatója arra figyelmeztette a kivitelezőket: amennyiben nem fejezik be a határidőig a munkálataikat, a saját pénzükön kell elvégezzék ezeket.

Jelenleg egyébként a társaságnak három peres ügye van két céggel, akik elkezdték és aztán otthagyták a munkálataikat. A Selina a megyeközpont délkeleti részén kellett volna bővítse és felújítsa a víz- és csatornahálózatot (28,6 millió lej), illetve egy víztisztító állomást kellett volna építsen Belényesben (12 millió lej), a Cartel Bau pedig a vele kötött szerződés értelmében Szentandráson kellett volna bővítse a víz- és csatornahálózatot (25,2 millió lej). Mivel egyikőjük sem teljesítette a vállalásait, a vezérigazgató szerint két évig nem pályázhatnak a Vízművek által kiírt tenderekre. Amúgy az említett három befektetéssel a társaság nemrég más cégeket bízott meg. Ovidiu Gavra szerint ez nem fog problémát okozni az uniós finanszírozásban, mert az EU lehetővé teszi a fáziseltolódást azzal a különbséggel, hogy a hátralevő munkálatokat nem a 2007-2013 közötti Környezetvédelmi Szektoriális Program keretében, hanem a 2014-2020 közötti Nagy Infrastruktúra Operatív Program keretében támogatja.
A 240 millió lej értékű Aparegio-projektre az elejétől kezdve 4 szolgáltatói és 15 megbízási szerződést kötöttek. Nyolc munkálat elkészült, az említett három befejezése eltolódik, és szintén a jövő év folyamán zárul a vízhálózat bővítése és korszerűsítése Várad két övezetében, a hegyközpályi vízhálózat modernizálása, valamint egy víztisztító állomás építése Tenkén. Az Uniótól még körülbelül 21 millió euró kell érkezzen a már átvett munkálatokra.

Ciucur Losonczi Antonius