Finanszírozás az új sportcsarnok építésére

Finanszírozás az új sportcsarnok építésére
Nagyvárad önkormányzata 16,4 millió lejjel járul hozzá az új, ötezer férőhelyes multifunkcionális sportcsarnok megépítéséhez, mely az ócskapiac régi helyén lesz.

A legutóbbi, szerdai rendkívüli tanácsülésen a képviselő-testület egyhangúlag jóváhagyta a két részletben való utalását az önrésznek: a pénzmozgások 2020 első harmadában, majd a munkálatok utolsó évében fognak zajlani. Eduard Florea gazdasági igazgató azt nyilatkozta: a kivitelező azt kérte eredetileg, hogy arányosan, minden számla után utalják a pénzt, de ez túl bonyolult lett volna.

Ezen kívül, ettől függetlenül az önkormányzat még 1,7 millió eurót is beruház, az Országos Befektetési Alappal történt megállapodás ugyanis arra is vonatkozik, hogy a sportcsarnok környékének rendbetételi költségét is fedeznie kell, a közvilágítás biztosítását, a parkolóhelyek és a zöldövezetek létesítését.

A teljes invesztíció 122 millió lejbe kerül áfával együtt, a fő támogató az Országos Befektetési Alap. A tendert a Construcţii Erbaşu, az Intergroup Engineering, a Delta ACM 93 és a Trameco alkotta konzorcium nyerte.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .