Figyeljenek a folyóvizekre

Figyeljenek a folyóvizekre
A Körösök Vízügyi Igazgatóság felhívja az önkormányzatok figyelmét: a hidakat, csatornákat, ereszcsatornákat tisztítsák ki rendszeresen a növényi hulladéktól.

Bár az elmúlt időszakban igen melegek voltak, ám csapadék is bőséggel esett. Éppen ezért a Körösök Vízügyi Igazgatóság felhívja az önkormányzatok figyelmét: ne hanyagolják el kitakarítani rendszeresen a hidak alatti átfolyókat, a csatornákat, az ereszcsatornákat.

Az utóbbi időszak viharos időjárása fák kidőlését is eredményezte sok helyen. Például a Sebes Körösön, a nagyváradi Decebal híd környékén, a folyó bal partján egy 15 méter hosszú fa dőlt a vízbe. A 80 centi átmérőjű fatörzs veszélyeztette a folyóvíz haladását, az igazgatóság 6 alkalmazottjának 4 órájába telt az eltávolítása. A bonyodalmak elkerülése végett az intézmény a következő hetekben a Topa, a Berettyó, illetve a Sebes és a Fekete Körös medrében végez takarítást.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .