Figyelem, kétkerekű!

Figyelem, kétkerekű!
Nagyvárad – Hangos és látványos bizonyítékát adták szombaton délelőtt a nagyváradi motorosok annak, hogy ők is a forgalomban vannak.

Mintegy ötven kétkerekű gyülekezett szombat délelőtt a Kossuth utcai parkolóba a “Mi is a forgalomban vagyunk!” elnevezésű kampányakcióra. Bundik Lajos, az esemény fő szervezője a következőket mondta, még mielőtt elindult volna a menet: “ez egy balesetmegelőző kampány, melyet a Romániai Motoros Szövetség kezdeményezésére és a helyi rendőrság támogatásával bonyolítunk le. A rendezvénnyel megpróbáljuk az autósok figyelmét felhívni arra, hogy mi is a forgalomban vagyunk és ugyanolyan jogokkal rendelkezünk mint ők. Sajnos nagyon sok baleset történt már az idén, a balesetek 70-80 százaláka az autósok figyelmetlenségéből történik” – mondta Bundik hozzátéve, hogy egy másik kampányt is elkezdtek, mellyel a motorosokat célozzák meg, ahogy Bundik fogalmazott: ” a sebességőrülteket is próbáljuk észhez téríteni.”

Néhány perccel fél tizenkettő után felbúgtak a motorok és útnak eredt a menet. A motorosok a Városháza utcán indultak el, ahonnan a Decebal sugárútra tértek, majd a Dacia és a Transilvania utak következtek, ahonnan a Setfan cel Mare sugárútra hajtottak és egyenesen végighaladtak Szőlős végéig, onnan pedig visszatértek a Kossuth utcai parkolóba. A körülbelül fél óra alatt abszolvál körút után a motorosok kis csoportokra bomlottak és a város forgalmas csomópontjain osztogattak szórólapokat az autósoknak.

Pap István