Fifor nem válaszolt a rendőrség és az alvilág képviselői közötti információcserét firtató kérdésre

Fifor nem válaszolt a rendőrség és az alvilág képviselői közötti információcserét firtató kérdésre
,,Nem tudom, miről beszél” – válaszolta Mihai Fifor ügyvivő belügyminiszter az újságírónak, aki megkérdezte tőle, mi a véleménye ,,a rendőrök és caracali alvilág képviselői közötti információcseréről”.

,,Tényleg nem tudom, mire akar utalni” – ismételte meg miközben a sajtó képviselője megpróbálta újrafogalmazni kérdését. Ezt követően megjegyezte, hogy a caracali ügy nyomozás ,,nagy lépésekkel” halad. ,,A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) vezeti a caracali nyomozást, mi támogatjuk őket. A belügymininisztérium 217 alkalmazottja vesz részt a nyomozásban. Elrendeltem, hogy a legjobb kriminalisztikai szakemberek segédkezzenek a DIICOT-nak, és íme, a nyomozás nagy lépésekkel halad. Lássuk, mi történik a következő napokban” – mondta Fifor.

Az elmúlt napokban a központi sajtó részleteket közölt telefonos beszélgetések átiratából, amelyek Nicolae Alexe, az Olt Megyei Rendőr-főkapitányság parancsnok-helyettese és Remus Rădoi között zajlott, aki több caracali őrző-védő cég tulajdonosa. Néhány lap ismertetése szerint Rădoinak korábban meggyűlt a baja a törvénnyel, 2011-ben el is ítélték egy erőszakos tettéért.

www.agerpres.ro