Fifor: Meggyőződésem, hogy a csendőrség új vezetőcsendrője elsősorban az állampolgárok biztonságára fog összpontosítani

Akt.:
Fifor: Meggyőződésem, hogy a csendőrség új vezetőcsendrője elsősorban az állampolgárok biztonságára fog összpontosítani
Beiktatták tisztségébe a Román Csendőrség új parancsnokát, Constantin Florea dandártábornokot. Mihai Fifor ügyvivő belügyminiszter a beiktatási ceremóniát követően azt mondta, meggyőződése, hogy a csendőrség új vezetője elsősorban az állampolgárok biztonságára és az intézménybe vetett bizalom megerősítésére fog koncentrálni.

Az ügyvivő belügyminiszter a közösségi oldalon számolt be arról, hogy a Román Csendőrség új vezetőjének beiktatása apropóján az intézmény teljes vezetőségével alkalma volt találkozni. Elvárása szerint mielőbb megtörténik a csendőrség igazgatásának kiértékelése, és javaslatok születnek a hatékonyság növelése érdekében.

,,A Román Csendőrség a belügyminisztérium legfőbb katonai struktúrája, megkérdőjelezhetetlen feladata a közrend biztosítása. Ebből kiindulva meggyőződésem, hogy az új vezetőség elsősorban az állampolgárok biztonságára, és a románok csendőrségbe vetett bizalmának növelésére fog összpontosítani. Azt várom el, hogy a jövőben a becsület, a felelősség és a törvény feltétlen tisztelete legyen minden küldetés irányjelzője” – írta Fifor a Facebookra.

Az ügyvivő belügyminiszter hétfőn jelentette be, hogy elrendelte Ionuţ Sindile, a Román Csendőrség főparancsnokának a tisztségből való felmentését, és az intézmény vezetését Constantin Florea, a Dolj Megyei Csendőrség vezetője veszi át.

,,Megszüntettem ma Ionuţ Sindile ezredes meghatalmazását a Román Csendőrség főparancsnoki tisztségére, és Constantin Florea dandártábornokot hatalmazom meg, hogy átvegye a tisztséget. Constantin Florea máig a Dolj Megyei Csendőrség vezetője volt” – jelentette ki Mihai Fifor a belügyminisztérium székhelyén, hozzátéve, hogy Constantin Floreának közel harminc éves tapasztalata van csendőrként, és egyike azon keveseknek, akik tábornoki rangban szolgálnak a Román Csendőrség kötelékében.

Constantin Floreának azonnal elemeznie kell a csendőrség tevékenységét, és sürgősen, egy héten belül ki kell dolgoznia az első intézkedéseket, amelyek hatékonyabbá teszik a Román Csendőrséget, tette hozzá hétfőn az ügyvivő belügyminiszter.

 

www.agerpres.ro