Fifor: Iohannis kampánya a kormánnyal való szembenállásra épül

Fifor: Iohannis kampánya a kormánnyal való szembenállásra épül
Mihai Fifor, a Szociáldemokrata Párt főtitkára szerint egyes liberális párti törvényhozók a bizalmatlansági indítvány ellen fognak szavazni, mert Klaus Iohannis államfő a jelenlegi kormánnyal szembeni ellenállásra alapozza választási kampányát.

Fifor szerdán a Facebookon fejtette ki véleményét, miszerint a Nemzeti Liberális Párt parlamenti képviselői között is lesz olyan, aki a bizalmatlansági indítvány ellen szavaz, ugyanis Iohannisnak előnyösebb, ha Viorica Dăncilă PSD-elnökkel kerül a második fordulóba, és így magáénak tudhatja majd az összes PSD-ellenes szavazatot. ,,Iohannis kampánya a kormánnyal való szembenállásra épül, nem a kormány bukására!” – írja Fifor, hozzátéve ugyanakkor, hogy a PNL nem számol azzal: napról napra nő a Iohannis-ellenes szavazatok száma, és ez ki fog derülni a második fordulóban.

A kormánypárt főtitkára szerint ugyanakkor egyetlen ellenzéki párt sem akar valójában hatalomra kerülni jelenleg.

,,Lehetetlen vállalkozás lenne, elérni a legnagyobb gazdasági fejlődést az EU-ban, 3% alá vinni a munkanélküliséget, 44%-kal növelni a nettó átlagkeresetet, 41%-kal a nettó minimálbért, 54%-kal emelni a nettó átlagnyugdíjat, és több mint 40%-kal növelni a románok vásárlóerejét. Bármelyik párt kerülne kormányra a PSD után, csak azt tudná bebizonyítani, mennyire gyenge a PSD-hez képest! És ezt senki nem engedheti meg magának a 2020-as parlamenti választások előtt!” – olvasható a bejegyzésben.

Fifor meggyőződésének ad hangot, hogy többen már ,,nem fogják elárulni” a PSD-t, mert aki akarta, az már eddig megtette.

,,Az ellenzék egyetlen alternatívája az előrehozott választások kieszközölése! Képzeljék csak magukat a helyükbe! Hogy szavaznák meg a bizalmatlansági indítványt, ami azzal a következménnyel járna, hogy megrövidítik saját törvényhozói mandátumukat?! Legyünk komolyak! A PNL a kudarcos bizalmatlansági indítványok bajnoka”- vélekedik a PSD főtitkára.

 

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .