Fifor: Ha a parlament nem adja szavazatát a kormányra, újabb változatot fogunk javasolni

Fifor: Ha a parlament nem adja szavazatát a kormányra, újabb változatot fogunk javasolni
Nem adja fel a Dăncilă-kormány akkor sem, ha jövő héten nem szavaz neki bizalmat a parlament – közölte Mihai Fifor kormányfőhelyettes, a Szociáldemokrata Párt (PSD) főtitkára.

,,Jövő héten a parlament elé állunk, és kérni fogjuk szavazatát a kormányra. Túlzás azt mondani, hogy bizalmi szavazást kérünk a kormánynak. Ez a kabinetnek egy új változatára kért, kalibráló és érvenyesítő szavazat. Ha nem megy át, újabb változattal jövünk, mindaddig, amíg meg nem győzzük a parlamentet, hogy az országot mégiscsak kormányozni kell” – írta Fifor kedden a Facebookra. A kormányfőhelyettes úgy vélekedik, hogy a törvényhozó testület szavazata kedvező lesz a Dăncilă-kormány számára, ugyanis az ellenzék ,,krónikusan alkalmatlan” arra, hogy összegyűjtse a többséget, és valós alternatívát kínáljon a kormányzásra.

Viorica Dăncilă pártelnök hétfő este jelentette be: a Szociáldemokrata Párt (PSD) országos végrehajtó bizottsága (CExN) úgy döntött, hogy jövő héten kér bizalmi szavazást a parlamentben a kormány számára. Dăncilă a CExN ülésének végén tartott sajtótájékoztatón kijelentette, hogy nem fél a parlament negatív szavazatától. ,,Beszéltünk a kormány jelenlegi helyzetéről, és úgy döntöttünk, hogy a jövő héten kérünk bizalmi szavazást a parlamentben. Számtalanszor hangsúlyoztuk, hogy nem félünk. Tárgyalunk a politikai pártok képviselőivel, és elérjük, hogy bizalmat kapjunk” – mondta Viorica Dăncilă.

 

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .