Fifor: Ez év végéig a román hadsereg megkapja az első 36 Piranha páncélozott csapatszállítót

Mihai Fifor védelmi miniszter
Mihai Fifor védelmi miniszter
Az aradi Ismeretlen katona emlékművénél, a szárazföldi erők napja tiszteletére tartott ünnepségen vett részt szombaton Mihai Fifor védelmi miniszter.

A miniszter kifejtette, az aradi zászlóalj két szempontból is nagy jelentőséggel bír számára, egyrészt, mert ez a román hadsereg egyik elit alakulata, másrészt mert itt van a román-magyar vegyes békefenntartó zászlóalj.

Fifor elmondta, a katonai felsőoktatásban jelentősen nőtt a helyek száma, nagy hangsúlyt fektetnek a tisztiorvos-képzésre, és azt a célt tűzték ki, hogy kiképeznek egy olyan elit alakulatot a hadeseregben, amely bármilyen kihívással képes lesz szembenézni.

A miniszter arról is tájékoztatott, hogy ez év végéig megérkezik az országba az első 36 darab Piranha páncélozott csapatszállító. Az első 31-et Svájcban, a többit a bukaresti Mechanikai Üzemben állítják össze.

Mihai Fifor védelmi miniszter és az amerikai General Dynamics cég képviselői idén januárban írták alá a 227 darab Piranha V típusú páncélos csapatszállító beszerzéséről szóló szerződést.

www.agerpres.ro