Fifor békés és törvénytisztelő magatartást vár el az augusztus 10-ére tervezett tüntetés résztvevőitől

A tavalyi tüntetés: 2018. augusztus 10.
A tavalyi tüntetés: 2018. augusztus 10.
Békés és törvénytisztelő magatartásra kérte Mihai Fifor ügyvivő belügyminiszter mindazokat, akik részt akarnak venni az augusztus 10-ére tervezett tüntetésen.

,,Arra szeretném kérni mindazokat, akik tüntetésre készülnek a főváros különböző pontjain, hogy békésen tüntessenek, egy percig se feledjék, hogy európai állam vagyunk, ahol az állampolgárnak joga van a szabad véleménynyilvánításhoz. Ez természetes dolog, ezért soha nem fogunk kísérletet tenni a megakadályozására. Ha az állampolgárok tüntetni akarnak, tüntessenek. De hangsúlyozni szeretném kérésemet, hogy mindenki, aki részt fog venni a tüntetésen, békésen tegye azt, betartva a törvényt. Semmi szín alatt nem akarjuk, hogy megismétlődjön az, ami tavaly augusztus 10-én történt” – mondta Fifor a belügyminisztérium székhelyén.

Az augusztus 10-ére tervezett tüntetésre a közösségi hálón toborozzák a résztvevőket. A tüntetésre a bukaresti Victoriei téren kerül majd sor.

Tavaly augusztus 10-én a több tízezer résztvevőt megmozgató kormányellenes tüntetésnek hatósági beavatkozás vetett véget. Több száz személy megsérült, és jelenleg is ügyészségi kivizsgálás folyik a történtekkel kapcsolatban.

 

www.agerpres.ro