Fiatalok nagyböjti lelkinapja

Fiatalok nagyböjti lelkinapja
Nagyvárad – Helyed van az asztalnál – A tékozló fiú hazatér címmel tartottak nagyböjti lelkinapot a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség Egyházmegyei Ifjúsági Központjában.

Nagyböjti lelkinapot szervezett szombaton a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség Egyházmegyei Ifjúsági Központja a Szent László Gimnázium egykori, Kanonok sori dísztermében. A találkozóra elsősorban a 14 és 25 év közötti fiatalokat várták, akik számára a húsvétra való lelki felkészülés jegyében egész napos programot szerveztek Helyed van az asztalnál – A tékozló fiú hazatér címmel. A Vakon Zsolt tisztelendő és Blanka nővér által vezetett lelki foglalkozás reggel közös énekléssel kezdődött. A fiatalok gyertyát gyújtottak és egy kört alkotva gitár és hegedűszó kíséretében énekeltek dicsőítő énekeket. Ezt követően a jelen lévők egy- egy címert ábrázoló lapot és színes ceruzákat kaptak. Az volt a feladatuk , hogy rajzolják bele a címer üresen hagyott nézeteibe, melyek azok a dolgok, amik fontosak az életükben, majd néhány szóban mutassák be az így született személyes alkotásokat.

A feladat elvégzése közben a résztvevőknek alkalmuk nyílt az önvizsgálatra és a csendes elmélyülésre. Rövid szünet után Lukács evangéliumából felolvasták a tékozló fiú történetét, mely a hűség és a megbocsájtás kérdését vetette fel. Vakon Zsolt értelmezte a történetet, majd kiscsoportos beszélgetésekre került sor. Mit jelent számomra a család, mikor éreztem tehernek a családi életet, mit jelent számomra Isten gyermekének és az egyház fiának lenni? – néhány azon kérdések közül, melyek terítékre kerültek. A csoportok újabb feladatot kaptak: állítsanak össze egy kisebb jelenetet olyan fiatalok helyzetéről, akik eltékozolták azt, amit a szüleiktől kaptak. A következő elmélkedés keretében az Úr irgalmáról esett szó. A nagyböjti lelkinapot végül szentmise zárta.

Mészáros Tímea

Címkék: , , ,