Fiatalok a környezetvédelemért

Fiatalok a környezetvédelemért
Csíkszereda – A legjobb papír az ami megmarad az erdőben fának. – volt a mottója a november 28.-án tartott interaktív találkozónak, amelyre a Fiatalok a környezetvédelemért című program keretén belül került sor.

A projekt az Európai Unió Youth in Action keretprogramjának támogatásából, az Alapítvány az Ifjúságkutatásért és Képzésért, a Zöld Székelyföld Egyesület valamint a Csík Terület Ifjúsági Tanácsa partnerségében kerül megvalósításra. A program célja ellátogatni vidéki iskolákba és interaktív, játékos tevékenységek által környezettudatos gondolkodásmódra nevelni a fiatalokat, különös hangsúlyt fektetve a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás nélkülözhetetlenségére. A első csoportos tevékenységre a csíkcsicsói Kájoni János általános iskolában került sor.

Örömmel tapasztaltuk, hogy a fiatalok nyitottak voltak a téma iránt és aktívan részt vettek a játékokban. Meglepetésünkre a tevékenységekben részt vevő diákok nagyon jártasak voltak a témában és könnyedén megoldották a feladatokat. A játékokat a fiatalok számára a Zöld Székelyföld Egyesület tagjai állították össze azzal a céllal, hogy a játék öröme mellett új információkkal gazdagodjanak.

A program folytatásában Szépvízre, Madarasra, Szentkirályra és Tusnádfalura láttogatunk el.