Fiatalok a környezetvédelemért

Fiatalok a környezetvédelemért
Hargita megye – 2007. november 29.-én került sor a Fiatalok a környezetvédelemért című program keretén belül a második csoportos tevékenységre a szépvízi Nyírő József általános iskolában.

A legjobb papír az ami megmarad az erdőben fának.- volt a mottója a programnak, illetve a papír más szemmel volt az üzenete a szervezetünk által kiosztott szorólapoknak. A projekt az Európai Unió Youth in Action keretprogramjának támogatásából, az Alapítvány az Ifjúságkutatásért és Képzésért, a Zöld Székelyföld Egyesület valamint a Csík Terület Ifjúsági Tanácsa partnerségében kerül megvalósításra. A program keretében immár második alkalommal láttogattunk el vidéki iskolákhoz és tartottunk interaktív, játékos tevékenységeket azzal a céllal, hogy környezettudatos gondolkodásmódra neveljük a fiatalokat, különös hangsúlyt fektetve a szelektív hulladékgyűjtés és az újrahasznosítás nélkülözhetetlenségére. Meglepetésünkre a tevékenységekben részt vevő diákok nagyon jártasak voltak a témában és könnyedén megoldották a feladatokat.

Nagyon fontos tartjuk, hogy a fiatalok ne csak elméleti tudásukat gyarpítsák a témával kapcsolatosan, hanem a jövőben már gyakorlatba is ültessék ezeket.

A játékokkal próbáltunk rámutattni milyen kategóriák szerint kell a szemetet szelektíven gyűjteni és tudatosítani, hogy mindannyiunkon múlik, hogy milyen környezetben élünk. A játékokat a fiatalok számára a Zöld Székelyföld Egyesület tagjai állították össze azzal a céllal, hogy a játék öröme mellett új információkkal gazdagodjanak. A tevékenység végén egy-egy szemetessel ajándékoztuk meg a résztvevő osztályokat.

A program folytatásaként, 2007. november 30.-án Madarasra, majd az elkövetkező két hétben alcsíkra láttogatunk el.