Fiatal tehetségek sikeres gálaestje

Fiatal tehetségek sikeres gálaestje
Vasárnap délután ismét megtelt a Lorántffy Zsuzsanna Református Egyházi Központ múzeumterme. Ezúttal Thurzó Zoltán mellett mások is színpadra álltak, fiatal tehetségek előadását hallhattuk.

A vasárnapi koncertet a zenekedvelők már hallhatták idén ősszel, a Nagyváradi Ősz rendezvénysorozat keretein belül, közönségkívánatra ismételték azt meg. A különleges musical-opera-filmzene gálán fellépett Beniamin Bradea (bariton), Cora Jecu Georgiana (szoprán), Gordan Andreea (szoprán) és Florin Mircea Ganea (basszus), mindannyiukat Thurzó Zoltán zongoraművész kísérte. A koncert megkezdése előtt Thurzó Zoltán, az est házigazdája köszöntötte a közönséget, elmondva: nagy büszkeség számára, hogy közönségkívánatra szervezhet meg egy koncertet újra, és még jobban örül annak, hogy ilyen nagy számmal érkeztek nézők. A közönség nagy meglepetésére az előadók a közönség soraiból felállva kezdtek énekelni, elegáns ruhák, ünnepi hangulat és siker jellemezte a koncertet.

Ismert zeneművek

Számos ismert ária-, musical és filmzenerészlet csendült fel. Az estet egy népszerű dallal kezdték, Cora Jecu Georgiana a Somewhere over the rainbow című filmzenét, Dorothy-dalát énekelte el. Majd Florin Mircea Ganea Elvis Presleyt idézte fel, a Can’t help falling in love című sláger hangzott el, a közönség soraiban minden női szívet megérintve. Az est további részében Edvard Grieg, Salvatore Cardillo, G. Gerschwin, Eduardo di Capua, Gavril Musicescu, G. Puccini, W. A. Mozart, Teodoro Cottrau, G. Rossini, Frederik Loewe és Louis Armstrong dalokat hallhatott a közönség. A koncertet Florin Mircea Ganea zárta G. Bizet Toreador című dalával, melyet vastaps követett, a közönség nagy örömére azonban végül mind a négy énekes színpadra állt és közösen adták elő Eduardo di Capua O sole mio című operáját.
Az eseményt Thurzó Zoltán és a Királyhágómelléki Református Egyházkerület Püspöksége közösen szervezte.

Törő Enikő