Fesztiválzáró koncertek voltak

Fesztiválzáró koncertek voltak
Nagyvárad – Vasárnap este koncertekkel és tűzijátékkal ért véget a December 1. parkban az önkormányzat által október 3-12. között szervezett idei Nagyváradi Ősz-fesztivál. Hatalmas tömeg volt ott.

Rég nem látott nagy tömeg hömpölygött vasárnap este a December 1. parkban, emberek sokasága bámészkodott, nézelődött, társalgott, sörözött vagy csápolt a Szakszervezetek Művelődési Háza mellett felállított színpadon. Természetesen ahogy ilyenkor lenni szokott, a többség tizen- vagy huszonéves fiatal volt, de azért középkorú házaspárokat, illetve baráti társaságokat is lehetett látni. Az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy szinte egy kellemes nyári estéhez hasonló időjárás volt, s e sorok szerzője emlékszik olyan várbeli majálisokra is, amikor minimum tíz fokkal hidegebb volt…
A szórakozni vágyók tehát kihasználták ezt a lehetőséget, akárcsak azt, hogy a többségi nemzet szempontjából „trendi” fellépőket hívott meg az önkormányzat koncertezni. A romániai X Faktor egy kiírásában indult fiúkból verbuválódott négytagú Maxim nevű popegyüttes fellépése (legismertebb slágerük a Kriminális csókok/Săruturi criminale) főleg a fiatal lányokat kergette őrületbe, akik együtt énekeltek velük, sikongattak, fényképeztek, pacsizásra nyújtották a kezeiket, rajongói táblákat tartottak a levegőbe.

Fáklyás menet

Jellemző, hogy a következő meghívott, a román szempontból szintén topon levő Elena Gheorghe már javában énekelt, miközben több tíz méterrel odébb csendőröknek kellett „megvédeniük” a maximos srácokat az őket autogramért meg szelfis képekért ostromló tinilányoktól.
A túlsminkelt, szokása szerint feltűnően öltözködő Delia Matache következett a sorban, majd a 3 Sud Est együttes, melynek tagjai konszolidált úriembereknek tűntek a korábbi művészekhez képest. Az estet a szokásos fáklyás felvonulás és a tűzijáték foglalta keretbe.

Ciucur Losonczi Antonius