Férfi kézilabda, Szatmárnémeti VSK: Másodikok Mezőkövesden

Két győzelemmel, egy döntetlennel és egy vereséggel zárta idei első félkészítőtornáját a Szatmárnémeti Városi Sportklub kézilabdacsapata. A döntőben kaptak ki, így ezüstérmet szereztek.

Ezüstérmet szerzett a Szatmárnémeti Városi Sportklub férfi kézilabdacsapata első téli felkészítőtornáján, Mezőkövesden. A Palkó János és Nicolae Istrate edzőpáros legénysége a házigazda, magyar élvonalbeli Mezőkövesdi KC–től kapott ki a torna döntőjében. Azelőtt viszont egy döntetlennel és két győzelemmel végzett csoportja élén.
Az első nap, Egerben játszott a szatmári legénység az Orosházi FKSE (NB 1) ellen, 26–26–os állással ért véget a meccs. „A mérkőzés napján indultunk Szatmárnémetiből, így a fáradság is kiütött. Másrészt érezni lehetett a fiúk játékán, hogy ez az első meccsük a három hetes erőnléti felkészülés után” – mondta lapunknak Palkó.
Ez követően – szintén Egerben – a magyar élvonalbeli tabellán az Orosházánál jobb pozíciót elfoglaló Dunaferr SE csapatát verte a VSK. Vasárnap Mezőkövesden folytatódott a torna, ahol a szatmári legénység az NB 1/B (másodoszály) Nyugati Csoportjának éllovasát, a Tatati HAC együttest verte simán. A döntőben viszont mezőkövesdiek bizonyultak jobbnak, 24–20 arányban verték a vendégeket.
„Az eredményt nem érdemes boncolgatni. Sokkal inkább az foglalkoztatott, hogy az egy hónapos szünet után hogy állnak a fiúk a pályán. Nagyon hasznos volt ez a torna, sok jegyzettel tértem haza. Van még mit dolgozni a bajnoki folytatásig” – foglalta össze Palkó, aki ezen a hétvégén Miskolcra utazik a csapattal, ahol újabb tornát rendeznek. „Az egy gyengébb megmérettetés lesz, de szükség van az ilyesmikre is. Romániából ott lesz a Nagyváradi VSK is. Mi az első körben a Tatai HAC és az Ózdi KC ellen fogunk játszani, utána pedig a helyosztókat rendezik” – tette hozzá a szakvezető.

Eredmények
Csoportmérkőzések: Orosházi FKSE – Szatmárnémeti VSK 26–26 (16–13). VSK: Timofte 8 gól, Vizsbovszkij 4, Şavlovschi 2, Surducan 5, Liberţ 1, Mateaş 3, Savic 2, Várady 1. Szatmárnémeti VSK – Dunaferr SE 30–27 (14–10). VSK: Timofte 3, Vizsbovszkij 3, Şavlovschi 3, Surducan 8, Savic 1 Liberţ 2, Mateaş 3, Oláh 2, Várady 1, Oşvat 1, Pop 2, Jurj 1. Szatmárnémeti VSK – Tatai HAK 32–25 (14–12). VSK: Timofte 7, Vizsbovszkij 5, Şavlovschi 5, Surducan 4, Savic 1, Liberţ 4, Mateaş 2, Várady 1, Oláh 2, Mateş 1.
Döntő: Mezőkövesdi KC – Szatmárnémeti VSK 24–20 (14–10). VSK: Timofte 5, Vizsbovszkij 2, Şavlovschi 1, Surducan 2, Savic 2, Liberţ 1, Mateaş 3, Várady 2, Mateş 1, Oşvat 1.

Címkék: , ,