Férfi kézilabda: Ki–ki mérkőzés Kolozsvárott

Egy 33 és egy 29 éves bíró vezeti az eddig mindig kemény csatákat hozó Kolozsvári U – Szatmárnémeti VSK férfi kézilabda–mérkőzést. A két együttes szombat délután játszik a kincses városban.

Felszabadultan játszhat szombat 17 órától a Szatmárnémeti VSK férfi kézilabdacsapata Kolozsvárott, a helyi Universitatea elleni bajnoki találkozón, ugyanis a nagyobb nyomás a hazaiak vállán lesz. A Palkó János és Nicolae Istrate edzőpáros legénysége mindent egy lapra feltéve a győzelemre hajt, míg a kincses város csapatának kötelező a két pont begyűjtése, amennyiben európai kupaszereplésre feljogosító helyen szeretne zárni a Nemzeti Liga táblázatában. Talán éppen ezért fél attól Palkó János sportigazgató, hogy a kolozsváriak kisebb segítséget kapnak majd a szövetségtől (FRH) is. „Ha a bírók engednek játszani, ha korrektek lesznek a játékvezetők, akkor bármi megtörténhet. A román szövetség nagyon fiatal játékvezetőket küldött a meccsre, tartok tőle, hogy nem tudnak majd felemelkedni a mérkőzés szintvonalára” – mondta a szakmester. A meccset ugyanis a konstancai 33 éves Adrian Georgescu, illetve a 29 éves Mihai Moldoveanu fogja irányítani. A FRH döntése azért is meglepő, mivel az elmúlt idényben egy–egy gól döntötte el a VSK–U párharcok után a két pont sorsát (30–29 Kolozsvárott a hazaiak javára, 34–33 Szatmárnémetiben a hazaiak javára), ebben a szezonban pedig egy nagyon kemény összecsapáson született 32–28–as VSK–siker. A szatmáriaknak viszont nincs veszíteni valójuk: a tabella 8. helye biztosított, már csak a 7. pozíció megszerzése lehetséges. „A végsőkig fogunk harcolni” – tette hozzá Palkó, utalva arra, hogy nem azért utaznak szombat reggel Kolozsvárra, hogy bajnoki pontokkal ajándékozzák meg a házigazdákat.

Az U egyébként az elmúlt fordulóban csak egy góllal tudta verni a kiesés ellen küzdő Temesvári Poli együttest. A Béga–parti városban rendezett találkozó után viszont a hazaiak élesen kritizálták a bíráskodást. Nem mellékes, hogy a legutóbbi U–VSK kolozsvári meccsen is a sípmesterek hathatós segítségével az utolsó másodpercben nyert a hazai csapat.

Reméljük ezeket a rossz emlékeket felejtetik majd a szatmári legények, és a bírók is csak a feladatukra összpontosítanak majd, így a pályán fog eldőlni a két pont sorsa.

Címkék: ,